Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Biden, primele declarații despre obiectele neidentificate. „Au fost cel mai probabil baloane ale unor companii private”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Joe Biden a declarat, joi, într-o conferință de presă, că cele trei obiecte neidentificate nu par să fi fost folosite pentru spionaj asupra SUA.

Președintele Biden a declarat că a ordonat doborârea celor trei obiecte neidentificate deoarece prezentau un pericol pentru traficul aerian comercial, potrivit CNN.

Biden a mai spus că a vorbit personal cu prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, după ce unul dintre obiecte a fost doborât deasupra Canadei. Armata americană și cea canadiană lucrează pentru a recupera obiectele.

Președintele SUA a declarat că, deși este încă neclar ce anume sunt cele trei obiecte, „nimic nu ne sugerează acum că ar putea avea legătură cu programul de baloane al Chinei sau că erau vehicule de supraveghere din orice altă țară”.

„Evaluarea actuală a departamentelor de informații arată că cele trei obiecte au fost cel mai probabil baloane ale unor companii private, de recreere sau ale unor instituții de cercetare care studiază vremea sau desfășoară alte cercetări științifice”.

Citește și
Elon Musk
Elon Musk nu a mai plătit chiria Twitter. Miliardarul scoate la licitație obiecte pe care le folosesc angajații

Acesta a transmis că nu există dovezi ale unei „creșteri bruște a numărului de obiecte de pe cer”.

„Le vedem acum mai mult pentru că am intensificat activitatea radarelor noastre”, a spus el.

Președintele a spus că a ordonat administrației sale să „vină la mine cu reguli mai clare despre cum vom proceda în cazul acest obiecte neidentificate în continuare, făcând distincție între cele care ar putea prezenta riscuri de siguranță și securitate, care necesită acțiuni, și cele care nu o fac”.

Biden plănuiește să vorbească cu președintele Chinei, Xi Jinping, în viitor, în urma deciziei SUA de a doborî balonul de supraveghere și celelalte trei obiecte neidentificate. Președintele nu a dat, însă, o dată concretă la care ar putea avea loc discuțiile.

„Căutam competiție, nu conflict cu China. Nu vrem un nou Război Rece. Dar nu îmi cer scuze și voi concura”, a spus Biden.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult