Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Austria intenţionează să cumpere sistemul german de apărare antiaeriană Iris-T

Austria intenţionează să cumpere opt unităţi ale sistemului german de apărare antiaeriană Iris-T cu rază medie de acţiune ca parte a sistemului de apărare antiaeriană European Sky Shield.  

Anunțul a fost făcut marţi de ministrul austriac al apărării, Klaudia Tanner, citată de dpa, scrie Agerpres.

Achiziţionarea rachetelor şi pregătirea echipajelor vor fi coordonate cu Germania, a declarat Klaudia Tanner, marţi, la Viena.

Miniştrii apărării din Estonia şi Letonia au semnat luni un acordul-cadru pentru achiziţionarea acestui sistem de la compania germană producătoare Diehl Defence.

Tanner a spus că se aşteaptă ca Germania şi Austria să convină asupra unei scrisori de intenţie în următoarele săptămâni.

Şeful Forţelor aeriene din Austria, Gerfried Promberger, a indicat că este planificată achiziţionarea a patru sisteme cu rază scurtă de acţiune şi a patru sisteme cu rază medie de acţiune.

Citește și
gaz rusia, uniunea europeana
MAE din Austria îl convoacă pe reprezentantul UE după ce a numit plăţile pentru gazul rusesc „bani pătaţi de sânge”

Având în vedere invazia în curs a Rusiei în Ucraina, este "absolut necesar' să se închidă breşele din spaţiul aerian european, a declarat Tanner.

Dar ministrul apărării a spus că Austria nu intenţionează să participe la sisteme de apărare antirachetă mai extinse, cum ar fi Arrow 3, pe care Germania intenţionează să le achiziţioneze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult