Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac al Rusiei în nord-vestul Siriei. 10 persoane au murit şi cel puţin 30 au fost rănite. Printre victime se numără 14 copii

Atacurile ruseşti din apropierea oraşului Idleb din nord-vestul Siriei au ucis zece persoane şi au rănit alte 30, a declarat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

"Numărul persoanelor ucise la Idleb a crescut cu zece civili, inclusiv un copil, din cauza atacurilor aeriene ruseşti asupra zonei rurale din Idleb", a declarat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie.

Printre răniţi se numără 14 copii, a adăugat Observatorul, care a mai spus că Rusia a lovit "o fabrică de cherestea, un atelier de mobilă şi o presă de măsline" la periferia oraşului Idleb.

Apărarea civilă siriană a declarat că atacurile "au vizat un atelier de mobilă în timp ce lucrătorii se aflau în interior, ucigând zece civili şi rănind grav alţi 32". Căştile Albe au recuperat corpurile celor ucişi, a adăugat aceasta.

Armata rusă nu a comentat bombardamentele. Moscova, principalul susţinător al regimului preşedintelui Bashar al-Assad, intervine militar din 2015 şi efectuează în mod regulat atacuri împotriva rebelilor din nord-vest.

Citește și
drone ucraina
Nou atac masiv al Rusiei în Ucraina. Zeci de drone şi rachete au fost lansate asupra Kievului şi a altor regiuni ucrainene

O încetare a focului negociată de Rusia şi Turcia a fost decretată la Idleb, dar aceasta este încălcată în mod regulat.

Regimul sirian a recâştigat controllul unei mari părţi a ţării cu sprijinul aliaţilor săi ruşi şi iranieni de la declanşarea conflictului în 2011.

Aproximativ jumătate din provincia Idleb este controlată de grupul rebel jihadist Hayat Tahrir al-Sham (HTS). La începutul lunii septembrie, doisprezece soldaţi sirieni au fost ucişi într-un atentat sinucigaş comis de această organizaţie, a anunţat OSDH.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult