Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Asistentul șefului armatei ucrainene, ucis de explozia unui cadou primit de ziua sa

Un asistent al comandantului șef al armatei ucrainene a fost ucis luni de explozia unui cadou primit de ziua sa. Fiul de 13 ani al bărbatului a fost grav rănit.  

Maiorul Ghenadi Ciastiakov, un asistent al comandantului-șef al armatei Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, a fost ucis luni de un dispozitiv exploziv în casa sa, a anunțat luni seara The Kyiv Independent. Moartea maiorului a fost confirmată și de Zauljnîi.

Ofițerul a fost ucis de ziua sa de explozibili prezenți într-unul dintre cadouri, a scris generalul Zalujnîi pe canalul său Telegram.

Motivele și împrejurările morții ofițerului urmează să fie stabilite într-o anchetă preliminară, a adăugat el.

Presa ucraineană raportase mai devreme că asistentul lui Zalujnîi, în vârstă de 39 de ani, a fost ucis într-o explozie la casa sa din Chaiky, regiunea Kiev.

Citește și
prigojin avion
WSJ: Evaluările preliminare ale oficialilor americani sugerează că o bombă a fost plasată în avionul lui Prigojin
O grenadă a explodat în punga de cadouri cu o sticlă de alcool pe care o adusese acasă

Fiul de 13 ani al ofițerului a fost, de asemenea, grav rănit în urma exploziei și se află în îngrijiri medicale, potrivit autorităților.

Soția lui Ciastiakov ar fi spus că soțul ei a fost ucis de o grenadă aflată într-o pungă cadou cu o sticlă de alcool pe care acesta a adus-o acasă, a informat Ukrainska Pravda, citând sursele acesteia din cadrul forțelor de ordine.

„De la începutul invaziei pe scară largă, Ghenadi a fost un sprijin de încredere pentru mine, dedicându-și complet viața Forțelor Armate ale Ucrainei și luptei împotriva agresiunii ruse”, a spus Zalujnîi în mesajul său de condoleanțe.

Ofițerului a lăsat în urmă soția și cei patru copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult