Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara pe care trebuie să o evite toți românii în acest moment. România a ridicat nivelul de alertă la 8/9

Un avertisment de călătorie în Kenya a fost emis de Ministerul Afacerilor Externe. Românii aflați acolo sunt sfătuiți să părăsească țarasau să notifice Ambasada României de la Nairobi.

România a ridicat, marţi, nivelul de alertă pentru Kenya la 8/9 şi cere cetăţenilor români să evite orice călătorie în zonă, transmite news.ro

„Pe fondul evoluţiilor de securitate generate de tensiunile interne din Republica Kenya, inclusiv demonstraţiile recente din Nairobi, Ministerul Afacerilor Externe a decis ridicarea nivelului de alertă pentru acest stat la nivelul 8/9 – Evitaţi orice călătorie! Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în acest stat să îşi revizuiască planurile de călătorie şi să îşi amâne deplasările în Kenya”, a transmis, marţi, Ministerul de Externe.

De asemenea, MAE recomandă insistent cetăţenilor români care se află pe teritoriul acestui stat să îşi notifice de urgenţă prezenţa la Ambasada României la Nairobi, în vederea facilitării obţinerii de asistenţă şi protecţie consulară, dacă situaţia o va impune.

„Totodată, cetăţenii prezenţi în Kenya sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă deosebită şi să evite zonele în care se desfăşoară demonstraţii şi să urmeze cu stricteţe eventualele instrucţiuni ale autorităţilor locale. MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nairobi monitorizează situaţia de securitate, misiunea diplomatică fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor”, a mai transmis sursa citată.

Citește și
ploaie
Ploile torențiale fac prăpăd. Țara în care s-a decis amânarea începerii trimestrului şcolar din cauza inundaţiilor severe

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Nairobi: +254721214073, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +254708368303.

Poliţia kenyană a tras marţi cu gloanţe reale în manifestanţi care se opun unui proiect guvernamental privind introducerea unor noi taxe, anunţă Amnesty International Kenya, care evocă „numeroşi răniţi”, iar potrivit ONG-ului Comisia Kenyană a Drepturilor Omului (KHRC) o persoană a fost ucisă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult