Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Agenția rusă de stat TASS vorbește despre pace în Ucraina. ”Nu există un câștigător al războiului”

Agenția rusă de stat TASS scrie luni despre beneficiile aduse de încheierea unei păci în Ucraina, citându-l pe președintele turc Recep Erdogan care a declarat că ”nu există un câștigător al unui război”.  

Nu pot exista perdanți în ceea ce privește pacea în Ucraina, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan la o cină găzduită de Comitetul național de conducere turco-american la New York, scrie agenția de presă rusă de stat TASS.

„Am obținut multe succese diplomatice. Crezând că „nu există un câștigător al unui război și un învins al păcii”, ne continuăm eforturile într-o manieră cu mai multe fațete”, a spus Erdogan într-un discurs postat pe site-ul președinției turce.

În discursul său, liderul turc a subliniat, de asemenea, rolul din ce în ce mai critic al Ankarei în soluționarea crizelor regionale și globale.

Erdogan spune că este pregătit să găzduiască noi negocieri de pace între Rusia și Ucraina

Citește și
vladimir putin
Vladimir Putin: Ucraina va vorbi despre pace abia când va rămâne fără resurse

Erdogan a spus în repetate rânduri că Ankara este în favoarea aducerii Moscovei și Kievului înapoi la Istanbul pentru discuții. Cele două părți au purtat ultima dată negocieri în martie 2022, dar ”acordurile la care s-a ajuns acolo au fost torpilate de Ucraina”, după cum se exprimă TASS.

Erdogan a mai semnalat că țara sa este pregătită să găzduiască noi negocieri între liderii Rusiei și Ucrainei. Înainte de vizita lui Erdogan din 4 septembrie în Rusia, principalul diplomat al Turciei Hakan Fidan a discutat despre eforturile de pace cu omologii săi ucraineni și ruși de la Kiev și Moscova.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult