Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stellar Blade este jocul în care preiei un rol de înger pe pământ. Cât costă și ce oferă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Jocul săptămânii este Stellar Blade - un hit de aventură - exact așa cum știm că vă place. Stellar Blade este un joc de acțiune-aventură - într-o lume post-apocaliptică anime-style.

Stellar Blade este un joc fantastic, exclusiv pentru PlayStation 5. Şi nu o spunem doar noi că-i fantastic, ci şi mai marii critici ai industriei de gaming. După 118 recenzii, Stellar Blade a luat nota 82 pe Metacritic. Noi credem că merită cel puţin 90, dar ştiţi vorba, gusturile nu se discută.

Făcut de compania sud-coreeana Shift UP şi publicat de Sony, Stellar Blade este un Action RPG în stil Devil May Cry, Bayonetta, sau Nier Automata. Din fericire, stilul de luptă sau combat-ul nu este ca într-un joc Souls, unde îţi storci creierii de frică încercând să anticipezi fiecare cadru de animaţie din mişcările inamicilor.

Jocul este mult mai iertător şi cu o atmosferă relaxată. Te poţi bucura de acţiune şi explorare la fiecare pas. Totuşi, asta nu înseamnă că Stellar Blade este uşor, ba dimpotrivă! Este destul de dificil dacă nu înveţi mecanismele. Puţină atenţie şi reflexe dacă ai, ai să te descurci foarte bine, mai puţin la boşii care sunt neiertători, dar asta ai să afli pe pielea ta. Nu vreau să-ţi stric surpriza.

Povestea este foarte bine redată, deşi firul narativ principal nu m-a dat pe spate. Joci cu EVE, un Angel sau Înger, cu un mister captivant în spate. Eşti trimis pe Pământ într-o eră post-apocaliptică şi trebuie să execuţi ordine, până afli că, de fapt, nu totul e ceea ce pare.

Citește și
joc ilikeit
Jocul săptămânii, la ILIKEIT - Terraria, o capodoperă în care poți construi, explora, distruge și picta

Ca grafică, Stellar Blade arată foarte bine. Nu e vreo raritate de joc în acest aspect, dar nici nu m-am gândit pentru o secundă ca aş fi vrut să arate mai fotorealist pe alocuri sau să fi venit la pachet cu ray tracing. La sunet, iar este corect, şi n-am depistat nimic să-mi zgârie timpanul, ci dimpotrivă.

Ca experienţă, Stellar Blade mi-a priit extrem de mult într-un an atât de sărăcăcios cu titluri excepţionale ca 2024. A venit la fix după Prince of Persia, Helldivers 2, şi Final Fantasy VII: Rebirth, şi nu pot decât să-l recomand.

Jocul este disponibil doar PlayStation 5 la 380 Lei. Scump, dar poţi oricând să aştepţi o reducere. E single-player şi nu pierzi nimic dacă îl cumperi în 6 luni la jumătate de preţ. Mulțumiri lui Codrin Spiridon, aka mancave.ro că s-a jucat pentru noi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult