Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Made in Reghin”. Câțiva români pasionați de muzică au creat chitara care imită sunetul de tobe, pian sau acordeon

Your browser doesn't support HTML5 video.

O chitară din lemn care înregistrează şi poate imita sunetul de tobe, de pian ori acordeon este produsă la Reghin. Este un instrument nou, gândit de un grup de IT-işti din Bucureşti, iubitori de muzică.

A fost dotat cu electronică proiectată în Franţa şi a uimit deja artiștii care l-au testat.

Aparent este o chitară clasică, însă este un instrument smart,  gândit de un inginer IT –ist din București împreună cu soţia şi cu doi prieteni.

Softul instalat pe chitară înregistrează, redă ce s-a înregistrat şi, în plus, poate imita sunetul de tobe, de pian şi alte instrumente.

Radu Doru Alexandru: ”Am îmbinat cele două pasiuni care le am, cea pentru muzică și cea pentru tehnologie. Practic, puteți să aveți un band pe lângă dvs .. să cântați o piesă mai complexă.”

Citește și
Pastila
Oamenii de știință au inventat un medicament care imită beneficiile exercițiilor fizice: organismul crede că a făcut sport

Ideea a ajuns la cea mai mare fabrică de instrumente muzicale din Europa, la Reghin, unde au fost deja produse primele exemplare de chitare smart.

Nicolae Bâzgan, director fabrica de instrumente: ”Avem în construcție o serie zero de zece bucăți cu electronică proiectată în Franța executată în Hong Kong și care uimește publicul prin posibilitățile pe care le are.”

Moișan Eugen, inginer proiectant: ”În timp ce cânți la chitară softul de acompaniează cu tobe cu pian cu tot feluri de instrumente”.

Noua chitară va fi lansată pe piaţă în decembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult