Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atacuri concertate asupra unor agenții guvernamentale americane. E uimitor ce soft era vulnerabil

Agenții guvernamentale americane au fost ținta unor atacuri, hackerii exploatând vulnerabilitățile unui soft utilizat pe scară largă. Este vorba despre un serviciu de transfer.

Structurile de guvern americane au fost ţinte ale unei campanii globale de hacking, a anunţat joi agenţia de supraveghere cibernetică din SUA, citată de Reuters și preluată de news.ro.

Reprezentanții U.S. Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) au declarat că mai multe agenţii federale s-au confruntat cu intruziuni, în urma descoperirii unei slăbiciuni în software-ul de transfer de fişiere MOVEit, a declarat Eric Goldstein, directorul executiv asistent pentru securitate cibernetică al agenţiei, într-un comunicat.

„Lucrăm susținut pentru a înţelege impactul şi pentru a asigura remedierea în timp util”, a spus el.

CISA nu a răspuns imediat e-mailurilor care îi solicitau comentarii suplimentare.

Citește și
parolă
Parolele care pot fi sparte în doar câteva secunde. Cum ne putem proteja conturile online de hackeri

De asemenea, FBI şi Agenţia de Securitate Naţională a Statelor Unite nu au răspuns imediat e-mailurilor care le solicitau detalii despre atacurile cibernetice.

Statele Unite nu se aşteaptă la niciun ”impact semnificativ” de la un atac cibernetic care a lovit agenţiile guvernamentale, a declarat Jen Easterly, directorul Agenţiei de Securitate Cibernetică şi Securitate a Infrastructurii din SUA, pentru MSNBC.

Agenţia lucrează pentru a înţelege pe deplin impactul atacului şi se coordonează cu alte agenţii pentru a asigura o remediere, a spus Easterly.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult