Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Planuri mari pentru modernizarea Portului Constanța. Se investesc 140 de milioane de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sunt planuri mari pentru modernizarea Portului Constanța, după blocajele generate de fluxul uriaș de mărfuri din Ucraina și de infrastructură învechită.  

Portul Agigea și aerportul de la malul mării sunt, de asemenea, printre obiectivele strategice care vor fi modernizate în perioada următoare.

Cu 140 de milioane de euro, porturile și aeroportul din Constanța ar urmă să fie aduse la standarde mai apropiate de nevoile de acum.

Aproape 100 de milioane de euro vor fi investiți numai anul acesta în portul Constanța. Din această sumă, 4 milioane de euro vor merge către Administrația Portului Constanța, iar restul banilor vor ajunge la operatori privați pentru modernizarea terminalelor.

Cosmin Cârstea – CEO-ul unui operator portuar: "Vorbim de 12 hectare de platformă multimodală, este dedicată operațiunilor logistice, sperăm noi să creștem volumul de marfă care tranzitează Portul Constanța.”

Citește și
aglomeratie tren
Aglomerație în gări, după vacanța de 1 Mai. Trenurile au avut întârzieri chiar și de o oră și jumătate

Cu ajutorul investițiilor, cel mai mare port maritim al României ar urmă să funcționeze la capacitate maximă.

Florin Vizan – directorul Portului Constanța: "Este vorba despre două parcări și un drum de acces. Sunt foarte necesare având în vedere fluxul mare de transport rutier. Capacitatea maximă este de 100 de milioane de tone pe an, noi suntem la nivelul de 75 de milioane de tone pe an, nivel record obținut în 2022.”

Alte 35 de milioane de euro vor ajunge la un operator portuar din Agigea, pentru un spațiu de depozitare a mărfurilor. Lucrările încep la vară și vor fi gata în 14 luni.

Iar 46 de milioane de euro vor fi investiți la Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu", pentru dezvoltarea terminalului, a turnului de control şi a parcării.

Șase contracte au fost semnate la Constanța, de ministrul Transporturilor, pentru toate aceste proiecte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult