Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Nervozitate” pe burse, după alegerile din SUA. Rezultatul incert creează nesiguranță

Bursele mondiale au urmărit miercuri cu nervozitate rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale americane, în condiţiile în care Donald Trump revendică victoria dar mai multe state cheie nu au anunţat încă rezultatele.

Principalele burse europene şi-au revenit la o ură după ce au deschis în scădere. În jurul orei 10:00 (9:00 GMT), bursa de la Paris afişa un avans de 0,27% iar cea de la Londra era în creştere cu 0,05%, însă bursa de la Frankfurt era în scădere cu 0,45% iar cea de la Milano afişa o scădere de 0,98%.

Pe pieţele din Asia, indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a încheiat şedinţa de miercuri în creştere cu 1,72%. Însă indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong a pierdut 0,21%, în timp ce indicele bursei de la Shanghai a înregistrat un avans de 0,19% iar cea de la Shenzhen a crescut cu 0,31%.

Donald Trump s-a declarat miercuri câştigător al alegerilor prezidenţiale, chiar dacă numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, ceea ce a aruncat SUA în necunoscut şi incertitudine. De asemenea, preşedintele american a ameninţat că se va adresa instanţelor. "Ne vom adresa Curţii Supreme. Vrem să înceteze întregul proces de votare", a declarat Trump.

Mai multe detalii pe www.incont.stirileprotv.ro.

Citește și
vot prin corespondență
Alegeri prezidențiale SUA. Câți americani au votat prin corespondență sau în avans

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult