Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul Finanțelor a lansat „mini” e-Factura, pe care subliniază că nu va cere bani de la contribuabili. Ce avantaje are

Ministerul Finanțelor a anunțat astăzi, 5 martie, că a lansat varianta simplificată a e-Factura, destinată mai ales celor circa 670.000 de contribuabili mici. Sistemul e-Factura a fost gratuit, evident, de la bun început. Și această variantă va fi. 

„Este în primul rând utilă celor aproximativ 670.000 de contribuabili mici care au nevoie de un format gratuit și ușor de folosit”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, într-un comunicat de presă. 

Această inițiativă are ca obiectiv principal creșterea accesibilității și ușurinței în utilizarea instrumentului, pentru toți contribuabilii din țară. Aplicația este disponibilă AICI.

„De asemenea, aplicația extinsă este acum disponibilã și în limba engleză, urmând ca în perioada următoare să fie tradusă și cea simplificată”, a explicat Boloș.

Printre caracteristicile cheie ale noii variante simplificate se numără, conform comunicatului de la Finanțe: Ø Aplicația web de completare a facturii într-un format simplificat răspunde solicitărilor venite din partea micorintreprinderilor, ce nu utilizează în mod curent elemente operaționale complexe. Ø A fost redesenată pentru a include automat ghidaje (i.e. codul tipului facturii este prestabilit la 380, codul monedei este exclusiv RON) și bife pentru a afișa elementele de identificare obligatorii în funcție de categoria de plătitor de TVA. Ø Au fost restrânse nomenclatoarele de TVA la cele utilizate frecvent pentru tranzacții domestice și incluse procentele de taxă sub format selectabil.

De asemenea, o nouă facilitate importantă adăugată sistemului este aplicația extinsă în limba engleză pentru contribuabilii nerezidenți înregistrați în scopuri de TVA ce au obligația de raportare a facturilor emise pentru livrări/prestări pe teritoriul României, se precizează în comunicatul Finanțelor. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult