Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În doar câteva zile, Elon Musk a pierdut aproximativ 12,6 miliarde de dolari din averea sa netă

După o perioadă dificilă la SpaceX, Tesla și Twitter, Elon Musk a pierdut vineri aproximativ 12,6 miliarde de dolari din averea sa netă, fiind cel mai mare declin de până acum, în acest an.  

Averea lui este în prezent de 163,9 miliarde de dolari, Musk fiind în continuare a doua cea mai bogată persoană din lume.

Pe primul loc se află președintele și directorul general al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault, care a adunat o avere de 211 miliarde de dolari - potrivit Insider, care citează Bloomberg's Billionaires Index.

Cei doi miliardari s-au luptat pentru primul loc de când Arnault l-a depășit pe Musk, în decembrie 2022.

Scăderea valorii nete a lui Musk încununează o săptămână haotică. Joi, racheta Starship a SpaceX a explodat la câteva minute după ce a decolat în timpul zborului de testare, prețul acțiunilor Tesla fiind afectat după publicarea rezultatelor companiei, iar utilizatorii verificați ai Twitter au început să vadă cum le dispar marcajele albastre de pe conturi.

Citește și
Starship
Starship, racheta lui Elon Musk, a explodat la doar câteva minute după ce a fost lansată

Situația companiei Tesla a avut cel mai puternic impact asupra averii nete a lui Musk.

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic joi, după ce producătorul de vehicule electrice a înregistrat o scădere de 24% a profitului în ritm anual, până la 2,5 miliarde de dolari, în parte, din cauza reducerilor agresive de prețuri din ultima perioadă. Prețul acțiunilor Tesla a închis joi în scădere cu 9,8%, la 162,99 dolari.

Bloomberg a calculat valoarea netă a lui Musk dintr-o participație de 13% în Tesla, companie care este cotată la bursă, o participație de 42% în SpaceX, companie cu acționariat restrâns, și o cotă de 79% în Twitter, companie pe care a cumpărat-o pentru 44 de miliarde de dolari în 2022. El este directorul general al tuturor celor trei companii.

Prețul acțiunilor Tesla a crescut cu 0,1% în tranzacțiile de după orele de tranzacționare. Acțiunile au crescut cu 33% până acum, în acest an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult