Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statistic, cei mai mulți copii sunt concepuți în decembrie. Ce trebuie să știi despre ovulație

Your browser doesn't support HTML5 video.

În această perioadă, statistic, sunt concepuți cei mai mulți copii. Se vor naște în septembrie. Probabil, explicația e simplă - cele câteva zile libere pe care le presupun Sărbătorile.

Toate celule reproducătoare feminine sunt formate din viață intrauterină. În timpul ciclului menstrual lunar, o cavitate din ovar, numită folicul, dezvoltă un singur ovocit matur, celula reproducătoare feminină. Lunar, o singură celulă reproducătoare feminină este eliberată. Și poate fi fertilizată. Procesul se numește ovulație.

Dr. Cristina Tănase Damian, medic specialist ginecolog: „Ovulația - ne face pregătite să obținem o sarcină. Dacă nu apare sarcina, apare menstruția. Și luna următoare la fel.”

Nu apare ovulația, nu poate apărea sarcina. Procesul poate fi dirijat de către medicul supraspecilizat în infertilitate.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic supraspecializat infertilitate: „Când recomandăm un tratament fie simplu de contact natural dirijat, sau pentru o inseminare sau un tratamentmai complicat pentru FIV, noi urmărim intotdeuna ovulația, când se produce ea în mod natural. La doamnele care nu pot să conceapă natural și nu au cauze obiective, nu au nicio analiză modificată, le recomandăm să vină la ecografii, două într-un ciclu lunar, și le recomandăm ziua când să aibă contact cu soțul pentru că poate pierde această zi a ovulației”. Celula reproducătoare feminină, odată eliberată din ovar, va trai maximum 48 de ore. Doar în aceste ore poate fi fecundată și astfel apare sarcina. Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic supraspecializat infertilitate: „Pentru doamnele care nu au ovulație recomandăm medicamete - sun tablete pe cale orală sau injecții și astfe le urmărim apariția ovulației în anumite zile”. Dacă sarcina nu apare după 6 luni de contacte intime regulate, mergeți la un medic supraspecializat în infertilitate. Acesta vă oferă un diagnostic complet și apoi pașii tratamentului. Dacă există o problemă medicală pentru care sarcina nu apare, doar trecerea timpului nu o va rezolva.

Citește și
csid
Poluarea are impact direct şi sever asupra rinichilor. Care sunt cele mai mari riscuri

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult