Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CSID. Intervențiile cu ghid chirurgical pentru implanturile de dinți, fără incizii și cu recuperare extrem de rapidă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Intervenție chirurgicală în cavitatea orală, dar fără incizii. Fără fire. Aceasta este cea mai nouă abordare chirurgicală. Venim cu detalii, imediat, la Ce se întâmplă, doctore?.

 

Intervenție chirurgicală în cavitatea orală, dar fără incizii. Fără fire. Aceasta este cea mai nouă abordare chirurgicală.

Cu ajutorul așa numitului ghid chirurgical, recuperarea este extrem de rapidă. Imediat, detalii.

Așa pot fi rezolvate, fără complicații, cele mai dificile cazuri. Daca vă lipsește un dinte ori mai mulți dinți, reconstrucția se poate face prin ghidul chirurgical.

Un dispozitiv care are rolul de a ghida medicul chirurg pentru inserarea extrem de precisă a implantului dentar. Procedura nu presupune incizii.

Dr. Anca Rusu, medic chirurgie dento-alveolară: ”Aceste ghiduri chirurgicale arată ca o gutieră care se insera pe dinți și pe gingie, are un decupaj pe zona viitoarelor implanturi care urmează să fie inserate”.

Citește și
vaccin covid
CSID. Cum reacționează sistemul imunitar al adolescenților care s-au vaccinat anti-Covid

În dreptul acestor decupaje există niște tuburi metalice prin care intră freza necesară realizării implanturilor, nefiind necesare realizarea inciziilor.

Dr. Cristi Nechita, medic chirurgie dento-alveolară: ”Putem să inserăm implanturi prin tehnica clasică sau utilizăm ghidul chirurgical pentru o mai mare precizie, se folosește ghidul, avem o intervenție chirurgicală mai predictibilă, mai rapidă”. Toate formațiunile anatomice sunt vizualizate anterior tridimensional prin CT. Medicul face de asemenea și scanare intraorală. Așa se culeg toate informațiile din cavitatea orală.

Dr. Anca Rusu, medic chirurgie dento-alveolară: ”Această planificare e importantă, se face cu softuri special, de la final spre început. Încercăm să găsim înainte poziția ideală a viitoarei coroane și în funcție de aceasta alegem poziția optimă a viitorului implant”.

Aceasta intervenție nu presupune nici incizii și nici fire de sutură la final. Vindecarea este extrem de rapidă.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult