Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tesla recheamă aproape 4.000 de Cybertruck-uri din cauza unei defecțiuni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tesla recheamă în fabrică aproape 4.000 de Cybertrucks. Vehiculele afectate au o defecțiune la accelerator care ar putea cauza blocarea pedalei.  

Tesla a precizat că nu are cunoștință de coliziuni, răniri sau decese legate de această defecțiune.

Rechemarea vizează toate vehiculele Cybertruck fabricate între 13 noiembrie 2023 și 4 aprilie 2024, anunță Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA.

NHTSA a precizat că aceasta include un număr estimat de 3.878 de vehicule, despre care a spus că toate ar avea probleme.

„Atunci când se aplică o forță mare pe plăcuța de pe pedala de accelerație, plăcuța se poate desprinde, ceea ce poate face ca pedala să rămână prinsă în garnitura interioară de deasupra pedalei”, a declarat NHTSA în raportul de rechemare, menționând că acest lucru ar putea crește riscul unei coliziuni.

NHTSA a precizat că defecțiunea a apărut din cauza unei „modificări neaprobate” în producția vehiculului, în care a fost adăugat săpun la ansamblul de componente.

Citește și
masina Tesla
Un vlogger de pe TikTok a rămas blocat într-o mașină Tesla peste o jumătate de oră când afară erau 45 de grade Celsius

„Lubrifiantul rezidual a redus retenția plăcuței pe pedală”, a spus aceasta.

NHTSA a precizat în raportul de rechemare că Tesla a primit prima alertă de la un client pe 31 martie și a primit o a doua alertă câteva zile mai târziu. După ce a efectuat o evaluare, Tesla a decis, la 12 aprilie, să recheme în mod voluntar vehiculul în service, a precizat NHTSA.

Tesla va repara sau va înlocui ansamblul pedalei de accelerație de pe Cybertruck-urile rechemate în service fără nicio taxă, a precizat NHTSA.

Cybertrucks din centrele de livrare vor fi, de asemenea, reparate sau li se vor înlocui piesele.

Până la 15 aprilie, Tesla a declarat că nu are cunoștință de coliziuni, răniri sau decese legate de această defecțiune.

„Suntem doar foarte precauți”, a postat Elon Musk pe X.

La începutul acestei luni, proprietarul unui Cybertruck a declarat într-un videoclip viral de pe TikTok că o parte din pedala de accelerație s-a desprins în timp ce conducea și a rămas blocată pe „accelerație maximă”.

Primele Cybertrucks au fost livrate clienților în noiembrie, după o serie de întârzieri. Camioneta electrică are un preț de bază de 60.990 de dolari pentru modelul cu tracțiune spate, deși acest model nu a fost încă lansat pentru public, scrie Insider

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult