Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unde se deschide prima secție de votare din străinătate. Procesul de vot începe de vineri seara

Prima secție de votare care se va deschide în diaspora va fi cea din Auckland, Noua Zeelandă. Românii de acolo pot vota începând cu ora 20, vineri, ora României.

 

Procesul de votare devansat se explică prin ora Noii Zeelande. La Auckland, vineri ora 20 înseamnă local ziua de sâmbătă, 5.12, ora 7.00 dimineața. Acolo funcționează Secţia de Votare Nr. 17, unde pot vota cetățenii români din Noua Zeelandă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, alegerile parlamentare se vor desfășura în zilele de 5 și 6 decembrie, în intervalul orar 7.00-21.00, ora locală.

Prin urmare, din cauza diferențelor de fus orar, votul în străinătate începe vineri, 4 decembrie , și durează până luni, 7 decembrie, raportat, desigur, la ora României.

Mae a înființat 748 de secții de votare în străinătate, față de 417, numărul secțiilor de votare de la alegerile parlamentare din anul 2016.

Citește și
Rezultate alegeri parlamentare 2020 Vâlcea. Lista candidaţilor la Senat şi Camera Deputaţilor
Alegeri parlamentare 2020. Vineri este ultima zi a campaniei electorale

Potrivit Autorității Electorale Permanente, peste 700.000 de români cu domiciliul în străinătate sunt înscrişi în Registrul Electoral, inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani pe data de 6 decembrie.

 

Alegeri parlamentare 2020. Când se deschid secțiile de vot din diaspora și care e programul lor

 

Cum poți vota la alegerile parlamentare în alt oraș decât cel de domiciliu

 

Alegeri parlamentare 2020. Regulile pe care trebuie să le respecți în secția de vot   Exit-poll la închiderea urnelor, la alegerile parlamentare. AVANGARDE şi CURS - printre institutele acreditate de BEC   Ce salarii, pensii și reduceri de taxe promit politicienii ca să fie aleși. Ofertele electorale ale PNL, PSD și USR-PLUS  

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult