Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CTP, despre rezultatele exit-poll obținute de Piedone: ”Mi-e greu să comentez”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu s-a arătat foarte surprins, duminică seara, după aflarea rezultatelor exit-poll în București, în cursa pentru primăria sectorului 5.

Astfel, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la Sectorul 5, Cristian Băcanu, candidatul PNL - USR PLUS, a luat 27,3% din preferinţele electoratului, la egalitate cu Cristian Popescu Piedone (Partidul Puterii Umaniste), în timp ce Daniel Florea, candidatul PSD, a avut 24,3%, iar Marian Vanghelie (Partidul Democrat Social Independent) - 14,2%, Cătălin Iliescu (PMP) - 4%, Ion Voicu (ALDE) - 1,3%.

”Mărturisesc că am și eu limitele mele ca analist rece. Mi-e greu să comentez rezultatul acesta al lui Piedone-frige. Nu? Că asta a fost deviza lui de campanie, să nu vă frigeți, a lui Piedone. Probabil că nu-și mai aduc aminte, oamenii, de Colectiv. Probabil că asta au uitat, cei din sectorul 5.” - a declarat Cristian Tudor Popescu la Știrile ProTV. 

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat - în primă instanță - în dosarul Colectiv, la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club.

Piedone a demisionat din funcția de primar al sectorului 4 în noiembrie 2015, la 4 zile după producerea tragediei din Colectiv. Într-un comunicat de presă, el a afirmat că îi pare rău și a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

Citește și
Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone şi-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5

Totodată, el spunea că își asumă ”vina morală”, iar despre cea legală lasă ”Justiția să îți spună cuvântul”.

De asemenea, în 2018, Piedone a fost condamnat definitiv la un an de închisoare, însă nu a ajuns în spatele gratiilor, pentru că judecătorii au decis să amâne aplicarea pedepsei vreme de 2 ani. El a fost găsit astfel vinovat că și-a folosit funcția de edil pentru a avantaja firmele copiilor săi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult