Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Rabla pentru electrocasnice” va începe la finalul lunii iunie. Care sunt noile reguli anunțate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” va începe doar la finalul lunii iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul mediului care vrea să ofere mai mult timp pentru documentare.

În anii trecuți, multe vouchere nu au fost folosite deoarece românii nu au știut ce să-și cumpere cu ele. În acest an bugetul va fi majorat cu 25 de milioane, iar toți banii trebuie cheltuiți în 7 zile în loc de 15 ca până acum.

Doritorii se vor putea înscrie în Programul „rabla pentru electrocasnice începând cu 17 iunie”. Vor fi organizate 3 sesiuni, în funcție de aparatele care vor fi schimbate. Oamenii trebuie să îşi facă un cont pe site-ul Administrației Naționale pentru Mediu. Pentru cei care au mai participat la program anul trecut conturile rămân valabile. Împărțirea voucherelor se va face după principiul primul venit, primul servit. Apar, însă, și modificări.

Începând cu acest an nu vom mai putea obține vouchere pentru televizoare, asta deși anul trecut au fost cele mai căutate. În rest, regulile rămân aceleaşi. De exemplu, pentru un frigider vom da la schimb un alt frigider. Excepție fac laptopurile, pentru care putem da la schimb inclusiv un calculator cu monitor.

Valoarea voucherului depinde de categoria de electrocasnice vizată. De exemplu, pentru un frigider vom primi 400 de lei, iar pentru un laptop 500 de lei. Din acest an vom avea la dispoziție doar 7 zile să folosim voucherul primit.

Barna Tánczos - Ministrul Mediului: „Anul trecut am constatat un trend foarte ciudat, foarte mulți cetățeni s-au înscris în program, au solicitat vouchere, după care nu le-au valorificat. Motiv pentru care dacă cineva a cerut în prima sesiune un voucher pentru mașină de spălat și a valorifcat acel voucher, la următoarea sesiune nu va mai putea să solicite pentru acelși tip de echipament acest sprijin”.

Laurențiu-Adrian Neculaescu - președintele Administrației Fondului pentru Mediu: „Din 75 de milioane alocați anul trecut au fost consumați efectiv aproape 40 de milioane”.

Cosmin Burducea - Manager Magazin: „Anul trecut am înregistrat o creștere de 30-40% în rândul electrocasnicelor mari, ne așteptăm ca și anul acesta să atingem sau de ce nu să depășin cifrele de anul trecut. Echipamentul vechi va fi ridicat de colegii noștri de la livrări în momentul în care livrăm produsul nou”.

Bugetul alocat anul acesta este de 100 de milioane de lei, cu 25 mai mult față de anul trecut. Jumătate va fi folosit pentru sesiunea din vară.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult