Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zăpada și vijelia au făcut ravagii în Capitală. Mai mulți copaci au căzut pe mașini, iar traficul a fost dat peste cap

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost vijelie mare și în București. Vântul care a avut la rafală 55 de kilometri pe oră a frânt zeci de copaci care, așa cum se întâmplă de fiecare dată, au distrus mașinile parcate.

Peste zi s-a mai domolit, însă a nins încontinuu, lucru apreciat din plin de puștii care așteptau zăpadă dinainte de Crăciun.

A fost vijelie, vineri noapte, în Capitală. Pompierii au intervenit, după ce zeci de copaci, dar și panouri publicitare, au căzut peste mașini. În unele cazuri, arborii au fost smulși de vânt, din rădăcină.

Zăpada s-a așezat abia spre dimineață, însă pe străzi au ieșit sute de utilaje.

George Marica, angajat al firmei de salubritate: „Cât a fost nevoie am dat cu sare și am pluguit. Când vedem că s-a depus, mai dăm o tură pe sector. Dacă e nevoie să dăm cu sare, dăm”.

Citește și
schi
Zăpada târzie a lansat sezonul de schi. Cum arată vacanța decalată de iarnă a copiilor

Au fost, însă și incidente în trafic. Un taxi, de pildă, s-a izbit de marginea podului Mihai Bravu. Însă mașina nu era echipată corespunzător. Avea doar trei anvelope de iarnă și una de vară. Șoferul a scăpat doar cu răni ușoare.

Pe de altă parte, în parcuri, atmosfera a fost una de poveste. Vremea a fost numai bună pentru creat amintiri frumoase în familie.

Mamă: „E ok zăpada că se strânge repede, și cam tare așa”.

Tată: „Nu da, că dau și eu”.

Copiii așteptau de multă să ningă.

Copil: „Să fac bulgăre de zăpadă și să mă arunc în zăpadă”.

Copil: „M-am minunat fiindcă îmi place foarte mult zăpada și n-a mai nins demult. M-am bătut cu bulgări. M-am dat cu sania și am constuit un om de zăpadă”.

Copil: „Îmi place zăpada. E rece, dar ne place zăpada, așa că e minunat că a nins un pic”.

A nins toată ziua în Capitală, și stratul de zăpadă a ajuns la aproximativ zece centimetri. Meteorologii spun că se vor mai depune încă cinci, șase centrimetri, însă duminică doar o să mai fulguiască puțin, iar vântul se potolește. În timpul zilei, temperatura va fi între -2 și 2 grade.

Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu: „Săptămâna viitoare ne așteptăm ca alte ninsori să vină, dar spre această dată în partea nord-vestică și centrală a țării, în Maramureș, Transilvania și desigur în zonele montane. Ciclonul responsabil pentru aceste ninsori și intensificări de vânt, încet încet vom vedea că se îndepărtează de țara noastră, se îndreaptă spre Crimeea și Ucraina”.

Localnic: „Ne bucurăm și de cât este. Se vede clar ce schimbări există în viața noastră din cauza acestor schimbări climatice”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult