Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un profesor din București s-a afișat în lenjerie intimă în fața elevilor, la un curs online

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Educației a trimis Corpul de Control la Școala Centrală din București, după ce un profesor de fizică le-a arătat chiloții adolescenților, în timpul orelor online.

Părinții și elevii spun că același dascal le-ar fi recomandat fetelor ca în timpul orelor să-și acopere pielea, pentru că „nu se poate abține și este sensibil''. De partea cealaltă, cei din conducerea instituției consideră că la mijloc este o greșeală. Unitatea de învățământ a demarat, totuși, o anchetă disciplinara pe numele profesorului aflat acum în concediu.

Imaginile sunt surprinse din timpul orei de fizică, la o clasă de liceu. În timp ce elevii ascultă lecția, camera de filmat de pe laptopul dascălului se deplasează spre zona intimă a bărbatului, care este în chiloți pe canapea. Revoltați, părinții au făcut plângere. Reprezentanții școlii spun că nu ar fi adevărat.

Mariana Vișan: „Părerea mea proprie este că acolo a fost efectiv un accident. Dacă vă uitați cu atenție, dumnealui a lăsat în jos. S-ar fi putut să bată soarele și să nu vadă ecranul, după care l-a ridicat, pentru că și-a dat seama că nu-i mai vede pe copii.”

Reporter: „Dar oare se pretează ca un dascal să predea în chiloți, chiar dacă e acasă?”

Mariana Vișan: „Asta e cu totul altceva. Dumnealui era în spațiul dumnealui. Nu putem face educație adulților și nu mai putem face educație elevilor, că suntem acuzați că îi stresăm prea tare.”

„Acoperiți-vă umerii, pentru că sunt sensibil și plâng''. Este recomandarea pe care profesorul de fizică le-o făcea elevelor în timpul orelor. Și este doar una dintre ele. Mărturisirea a fost făcută chiar de elevii de clasa a12-a ai Școlii Centrale, care vor să rămână anonimi, pentru că sunt în ultimul an și vor să încheie liceul cu bine. Profesorul le-a predat însă patru ani fizică și astfel de recomandări și glume erau la ordinea zilei.

Femeie: „Sunt situații în care au fost trimise eleve să se schimbe, pentru că aveau un decolteu și el a spus că nu se poate abține. O alta fetiță l-a rugat să repete ceea ce a spus și i-a zis că e nesimțită. Elevii sunt jigniți. Îi cer elevilor să-i spună profesor doctor, nu domnule, că el nu e boschetar.'' Reprezentanții Ministerului Educației și cei ai Inspectoratului spun că există și alte plângeri pe numele dascălului, însă directorul neagă acest lucru și spune că de aceea nu a intervenit.

Gianina: „La nivelul Inspectoratului Școlar, pe data de 24, a fost înregistrată o sesizare de la părinți.”

Reporter: „Au mai fost plângeri pentru acest profesor?”

Gianina: „Da, avem cunoștințe. Sunt niște sesizări făcute la nivelul Sectorului 2.''

Profesorul în cauză este în concediu fără plată.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult