Un profesor din București s-a afișat în lenjerie intimă în fața elevilor, la un curs online

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul Educației a trimis Corpul de Control la Școala Centrală din București, după ce un profesor de fizică le-a arătat chiloții adolescenților, în timpul orelor online.

Părinții și elevii spun că același dascal le-ar fi recomandat fetelor ca în timpul orelor să-și acopere pielea, pentru că „nu se poate abține și este sensibil''. De partea cealaltă, cei din conducerea instituției consideră că la mijloc este o greșeală.

Unitatea de învățământ a demarat, totuși, o anchetă disciplinara pe numele profesorului aflat acum în concediu.

Imaginile sunt surprinse din timpul orei de fizică, la o clasă de liceu. În timp ce elevii ascultă lecția, camera de filmat de pe laptopul dascălului se deplasează spre zona intimă a bărbatului, care este în chiloți pe canapea. Revoltați, părinții au făcut plângere. Reprezentanții școlii spun că nu ar fi adevărat.

Mariana Vișan: „Părerea mea proprie este că acolo a fost efectiv un accident. Dacă vă uitați cu atenție, dumnealui a lăsat în jos. S-ar fi putut să bată soarele și să nu vadă ecranul, după care l-a ridicat, pentru că și-a dat seama că nu-i mai vede pe copii.”

Reporter: „Dar oare se pretează ca un dascal să predea în chiloți, chiar dacă e acasă?”

Mariana Vișan: „Asta e cu totul altceva. Dumnealui era în spațiul dumnealui. Nu putem face educație adulților și nu mai putem face educație elevilor, că suntem acuzați că îi stresăm prea tare.”

„Acoperiți-vă umerii, pentru că sunt sensibil și plâng''. Este recomandarea pe care profesorul de fizică le-o făcea elevelor în timpul orelor. Și este doar una dintre ele. Mărturisirea a fost făcută chiar de elevii de clasa a12-a ai Școlii Centrale, care vor să rămână anonimi, pentru că sunt în ultimul an și vor să încheie liceul cu bine. Profesorul le-a predat însă patru ani fizică și astfel de recomandări și glume erau la ordinea zilei.

Femeie: „Sunt situații în care au fost trimise eleve să se schimbe, pentru că aveau un decolteu și el a spus că nu se poate abține. O alta fetiță l-a rugat să repete ceea ce a spus și i-a zis că e nesimțită. Elevii sunt jigniți. Îi cer elevilor să-i spună profesor doctor, nu domnule, că el nu e boschetar.''

Reprezentanții Ministerului Educației și cei ai Inspectoratului spun că există și alte plângeri pe numele dascălului, însă directorul neagă acest lucru și spune că de aceea nu a intervenit.

Gianina: „La nivelul Inspectoratului Școlar, pe data de 24, a fost înregistrată o sesizare de la părinți.”

Reporter: „Au mai fost plângeri pentru acest profesor?”

Gianina: „Da, avem cunoștințe. Sunt niște sesizări făcute la nivelul Sectorului 2.''

Profesorul în cauză este în concediu fără plată.

 

Citește și...
Zeci de copii, nevoiți să meargă 10 km până la școală, pentru că unitățile din satele lor se închid
Zeci de copii, nevoiți să meargă 10 km până la școală, pentru că unitățile din satele lor se închid

Zeci de copii dintr-o comună din Bistriţa-Năsăud au aflat că din toamnă nu vor mai merge la şcoala ori grădiniţa din preajma casei.

Recomandări
Cât de mare este pericolul nuclear după ce Rusia a anexat formal teritoriile ocupate. „Nimeni nu poate să-l dea la o parte”
Cât de mare este pericolul nuclear după ce Rusia a anexat formal teritoriile ocupate. „Nimeni nu poate să-l dea la o parte”

Despre cum decurge războiul după ce Rusia a anexat formal teritoriile ocupate a vorbit, la Știrile PRO TV, generalul în rezervă Mircea Mîndrescu, fost comandant în structurile de comandă ale NATO.

Reacția lui Stoltenberg după ce Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la NATO. „Ne concentrăm pe ajutorul imediat”
Reacția lui Stoltenberg după ce Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la NATO. „Ne concentrăm pe ajutorul imediat”

Secretarul general al NATO a declarat, vineri seară, privind cererea de „aderare accelerată” a Ucrainei, că ușile Alianței rămân deschise, dar o decizie în acest va trebui luată de toate cele 30 de state membre.

Comisia Europeană cere statelor UE să înăsprească condiţiile de intrare pentru ruşi
Comisia Europeană cere statelor UE să înăsprească condiţiile de intrare pentru ruşi

Comisia Europeană le-a cerut, vineri, statelor UE să fie mai restrictive în acordarea de vize pentru cetăţenii ruşi şi să intensifice controlul frontierelor.