Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un mare oraș din România a reinstituit o parte dintre măsurile din starea de urgență

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alertate de numărul tot mai mare de îmbolnăviri, autoritățile din Iași au reluat o parte din măsurile de prevenție impuse în perioada stării de urgență.

Astfel, oamenii nu mai pot merge la piață fără mască de protecție. Nu mai au voie să urce în mijloacele de transport în comun, dacă nu sunt locuri libere pe scaun, iar pe stradă sunt sfătuiți să nu renunțe la mască.

În toate pieţele agro-alimentare din Iaşi, oamenii nu mai pot intra fără mască şi fără măsurarea temperaturii.

Comercianţii sunt obligaţi să poarte mănuşi şi măşti de protecţie, iar marfa de pe tarabă trebuie să fie acoperită cu folie transparenta. Dacă nu respecta normele de igiena şi prevenţie, pot fi evacuaţi din pieţe.

Mihai Chirica, primarul Iaşiului: "Am interzis posibilitatea atingerii produselor de către cei care cumpără. Doar comerciantul îşi prezintă produsul pe care cumpărătorul îl acceptă sau nu. Tot sprin spaţiu aglomerat înţelegem ce se întâmplă pe terase după ora 22:00 şi am cerut poliţiei locale să supravegheze ce se întâmplă în acele spaţii, în care se petrec petreceri după orele 22."

Citește și
Nelu Tataru
Nelu Tătaru: Nu suntem în situaţia reinstituirii stării de urgenţă din cauza noului coronavirus

Accesul în tramvaie şi autobuze se face doar în limita locurilor de pe scaune. Nimeni nu mai are voie să călătorească în picioare. Şi, bineînţeles, toată lumea trebuie să poarte mască.

Reporter: Ce faceţi în cazul în care urca mai mulţi pasageri decât aveţi voie să luaţi în acest tramvai? Vatman: O să fie rugaţi să coboare şi să aştepte următorul tramvai. Reporter: Și dacă nu va ascultă, ce puteți să le faceţi? Vatman: O să îi rugăm frumos. De la unii o să fie înţelegere, de la unii nu. Nu o să intelegă toată lumea, asta e situaţia.

Din cauza numeroaselor cazuri de Covid 19, secţia de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează la capacitate maximă. Cel mai mare focar de infecţie din oraş este la Compania de Transport Public, unde 30% dintre angajaţi au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. În total, la nivelul judeţului sunt aproape 1.300 de cazuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult