Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil de nici 2 ani a plecat dintr-o grădiniță din Alba Iulia și a fost găsit desculț și dezorientat pe stradă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la o grădiniță privată din Alba Iulia, după ce un copil de numai 1 an și 8 luni a fost găsit pe stradă de un trecător.

Scandalos este că supraveghetorii nici măcar nu și-au dat seama că băiețelul lipsește. Poliția a deschis un dosar penal.

Totul s-a petrecut la prânz, când cei mici erau pregătiți să stea la masă. Băiețelul de nici doi ani a ieșit din clădire, în curte, apoi - fără să fie observat de cineva - a ajuns în stradă, pe poarta principală. O tânără l-a găsit singur și dezorientat. Era la peste 200 de metri distanţă de grădiniță.

Dana Nanu, consilier local: „Vecina mea l-a văzut că era desculț, și mergând din aproape în aproape a început să ia la rând grădinițele private și s-a oprit la prima. A venit o femeie, nu pot să vă spun îngrijitoare, femeie sau cadru didactic, pur și simplu l-a luat din brațe, nu a fost niciun fel de întrebare, de exemplu unde l-ați găsit.”

Nimeni nu a anunțat însă poliția despre incident. O postare făcută pe reţelele sociale a atras atenția, moment în care autorităţile s-au autosesizat.

Citește și
universitate
Universitățile încep să ofere și învățământ preuniversitar. Grădiniță, școală, liceu și facultate, toate în același loc

Comisar-șef Luminița Prodan, Poliția Alba: „Polițiștii au identificat trei angajate ale unității de învățământ, în grija cărora se afla minorul, în momentul în care ar fi părăsit incinta grădiniței.”

Cornel Sandu, inspector-șef ISJ Alba: „Este practic inexplicabil cum un copil de nici 2 ani a ieșit din clădire fară să îl vadă nimeni că a dispărut de acolo, din sala de clasă, din curte. A fost o neglijență, porți răspunderea pentru acel copil.”

Directoarea grădiniței private recunoaște că angajatele - o îngrijitoare și două educatoare - nu au observat că cel mic a lipsit. Cele trei femei se ocupă de 15-20 de copii.

Monica Iancu, director educațional grădiniță privată: „Nu au observat, pentru că în momentul acela se mergea la masă, se mergea la somn. A fost la ora 12, după ce câțiva părinți și-au preluat copiii și au lăsat poarta deschisă.”

În acest caz, a fost deschis un dosar penal, deocamdată în REM, pentru neglijență în serviciu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult