Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un azil din Argeș care nu avea autorizaţie sanitară, închis temporar după cele 12 controale efectuate

Activitatea unui centru pentru vârstnici din judeţul Argeş, care nu avea autorizaţie sanitară, a fost suspendată temporar, a anunţat, miercuri, prefectul Radu Perianu.

El a precizat că au fost efectuate controale în 12 centre, private şi de stat, atât pentru vârstnici, cât şi copii şi adulţi cu dizabilităţi. „Un centru pentru vârstnici nu va mai putea funcţiona temporar, până nu remediază problemele de igienă descoperite de comisia de control. Unitatea nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare, personalul era insuficient, nici băile nu erau suficiente, în unele camere era igrasie, tâmplăria era deteriorată. 16 persoane vor fi relocate", a precizat prefectul, potrivit Agerpres. Conform acestuia, probleme au fost constatate şi în alte centre, 10 din 12 neavând, de exemplu, autorizaţie de securitate la incendiu. Anterior, autorităţile din Argeş au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei după controalele efectuate luni la 12 azile private pentru persoanele vârstnice. „Bilanţul primei zile de verificări în Argeş: au fost aplicate 41 de amenzi contravenţionale a căror valoare totală se ridică la 874.100 de lei. Mai multe kilograme de carne de vită şi peşte au fost ridicate din unităţile pentru vârstnici verificate ieri, pentru că erau expirate. Într-una dintre locaţii, comisia de control a găsit 120 de persoane în loc de 70, atât cât era capacitatea", anunţa prefectul Radu Perianu. De asemenea, poliţiştii s-au deplasat, marţi, la un imobil din municipiul Piteşti, despre care existau indicii cu privire la posibila desfăşurare de activităţi specifice de cazare şi îngrijire a unor persoane vârstnice, fără autorizaţie. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, a fost întocmit un dosar penal privind infracţiunea de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale. 

Bilanțul celei de-a doua zi de verificări

„În cea de a doua zi de controale în Argeș au fost date 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 462.200 de lei. 3 unități din cele 12 controlate au fost amendate pentru desfășurarea activităților tip cantină în unități neaprobate sanitar veterinar. Toate sunt centre pentru vârstnici și amenzile se ridică la 40.000 lei. De asemenea, comisia de control a găsit într-o altă locatie, carne tocată de porc expirată din noiembrie 2022!”, a precizat prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult