Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un antreprenor aleargă timp de 14 ore în jurul Guvernului în semn de protest privind unele măsuri bugetar-fiscale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protest inedit în Piața Victoriei. Un antreprenor și-a propus să alerge timp de 14 ore încontinuu în jurul Guvernului, nemulțumit de legea privind unele măsuri bugetar-fiscale, intrată recent în vigoare.

Din punctul lui de vedere, unele prevederi ar distruge micile întreprinderi. Ca să-i convingă pe guvernanți să schimbe legea, omul de afaceri și-a propus să înconjoare Palatul Victoria de 168 de ori. Distanța parcursă ar fi de 110 km.

Cosmin Răileanu, antreprenor: „Vreau să alerg, să transpir 14 ore, pentru că despre asta e antreprenoriatul. Noi nu mai rămânem cu mare lucru. Peste toate taxele, antreprenorii mai plătesc și TVA. Nu am o problemă că există, dar sunt enorm de multe. Noi rămânem cu 25% și de acolo mai plătim. S-au mărit costurile de funcționare, cele bancare la fel și nu ai de unde să susții. Au crescut și chiriile, pe oameni trebuie să-i plătești mai mult, transportul e mai scump”.

Legea la care se referă Cosmin Răileanu a fost promulgata luna trecută, iar unele prevederi vor fi aplicabile de anul viitor. De exemplu, de la 1 ianuarie, microîntreprinderile vor plăti 3% impozit pe venituri care depășesc 60 de mii de euro. Aici ar putea fi afectată și afacerea lui Cosmin care avea anul trecut o cifră de afaceri de 10 milioane de euro. Antreprenorul a încercat să obțină la emisiunea "Imperiul Leilor" o finanțare de 2,5 milioane de euro.

Dan Șucu: „Din punctul meu de vedere, eu sunt gata să-ți ofer cei 2,5 milioane de euro cum ai zis, în tranșe, dar pentru 25% din afacerea ta”.

Citește și
Bani
Asistații social vor fi luați la întrebări. Liberalii vor să mai reducă din cele peste 800.000 de dosare aflate în plată

Omul de afaceri a refuzat oferta și a continuat să-și crească businessul singur și să alerge pentru el. Cursa de miercuri din jurul guvernului a început la ora 7 dimineața.

Nu e prima dată când Cosmin Răileanu aleargă pentru a le atrage atenția guvernanților. Anul trecut a făcut un maraton de 20 de ore de la Bacău la Râmnicu Sărat, ca să arate cât de periculos e Drumul European 85, supranumit și Drumul Morții din cauza numărului mare de accidente rutiere mortale petrecute aici anual.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult