Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei persoane, amendate cu 7.000 de lei, după ciocnirile violente din Piața Victoriei

Trei persoane au fost amendate cu 7.000 de lei, după ce au protestat în Piața Victoriei. În urma ciocnirilor, un bărbat de 71 de ani a fost rănit.

Într-un mesaj postat pe Facebook, reprezentații Jandarmeriei precizează că „sprijină și protejează dreptul constituțional la liberă exprimare în spațiul public” și solicită oamenilor „să se disocieze de persoanele care tulbura ordinea publică”.

„Libertatea, sub toate aspectele și nuanțele ei, înseamnă respectarea celui de lângă tine, libertatea nu înseamnă să lovești fizic persoane în vârstă sau să jignești. Jandarmeria sprijină și protejează dreptul constituțional la liberă exprimare în spațiul public, dar vă solicită să vă disociați de persoanele care tulbură ordinea publică, care agresează fizic sau care încearcă să-și exprime acest drept, prin violență fizică și simbolică”, precizează Jandarmeria Română.

Astfel, sursa citată a precizat că trei persoane, „care au provocat astăzi tulburarea ordinii publice și au agresat o persoană în vârstă, au fost sancționate contravențional cu suma de 7000 mii de lei”.

Mai mult, au atașat o fotografie cu bărbatul rănit. „Fotografia relevă agresiunea împotriva unui bărbat în vârstă de 71 de ani care se afla în trecere prin Piața Victoriei”, a mai precizat Jandarmeria.  Câţiva protestatari au fost ridicaţi de jandarmi sâmbătă, în urma incidentelor din Piaţa Victoriei, unde manifestanţii încearcă să împiedice angajaţii Primăriei Capitalei să instaleze căsuţele pentru târgul de sărbători. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că un protestatar a lovit un alt cetăţean, o persoană mai în vârstă, iar când jandarmii au vrut să-l conducă pe acesta la secţia de poliţie, ceilalţi manifestanţi au intervenit, fapt ce a dus la îmbrânceli între forţele de ordine şi protestatari.

Citește și
Gabriela Firea, Carmen Dan, Balena Albastra
Carmen Dan cere verificări după incidentele de la Târgul de Crăciun și o asigură pe Firea de întreg sprijinul MAI

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult