CTP, despre târgul Primăriei Capitalei în Piața Victoriei: "Oricând se poate produce o busculadă"

Dată publicare: 01-12-2017 13:55
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat ideea primarului general al Bucureștiului Gabriela Firea de a organiza un târg de sărbători în Piața Victoriei, adică exact în locul în care au fost anunțate deja mișcări de protest la adresa Guvernului.

”Eu am zis un lucru. Că n-aș vrea ca spiritul civic al demonstranților de duminică să se afunde în cărnuri de porc, în țuici și-n vinuri fierte, acum, cu ocazia sărbătorilor.

Pesemne că doamna Firea exact asta vrea să facă. Vrea să-i liniștească cu produsele astea. Eu, ce să zic, sper că o să trimită și doamna Carmen Dan jandarmii călare pe caii cu pampoane, știți? Ca să fie un târg adevărat.

Spune, de asemenea, doamna Firea că nu poate împiedica cetățenii să-și exercite drepturile. Păi să și le exercite. De pildă, să facă o demonstrație acolo, la târg. Au niște vin fiert, se mai încălzesc ..” - a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea ”Esca și Escu”, care se difuzează exclusiv pe www.stirileprotv.ro în fiecare săptămână.

Jurnalistul este de părere că ideea Primăriei Capitalei de a atrage copiii în Piața Victoriei este una riscantă, deoarece acolo se poate produce oricând ”o busculadă”, în cazul în care în acel loc vor veni și manifestanți, așa cum a fost anunțat deja pe rețelele de socializare.

CTP: ”Cum poți să zici că aduci copiii la așa ceva? Eu nu am fost de acord cu aducerea copiilor de către manifestanți pe umeri, copii de 2, 3 ani, aduși acolo în piață. Acei oameni sunt iresponsabili ca părinți. Oricând poate să aibă loc o busculadă și ce faci cu copilul ăla de pe umeri într-o înghesuială din aia îngrozitoare, în care se calcă lumea în picioare?

Și acum ce faci, aduci copiii peste partea aia carosabilă, care înconjoară complet locul ăla. Oricând acolo se poate produce o astfel de busculadă. Ce faci cu copiii pe care-i aduci la târg acolo?

Andreea Esca: Înțeleg că se gândesc să și pună niște treceri de pietoni special pentru acest târg.
CTP: ”Aha, deci trebuie să ne scărpinăm așa ... Adică ăsta era locul care trebuie forțat amenajat, neapărat, ca să ținem acolo târgul. Nu mai găseam în altă parte. Și asta e o idee de ultimă oră a doamnei Firea”.

Transcrierea integrală a acestei ediții ”Esca și Escu”, precum și înregistrarea VIDEO se află AICI.

CITIȚI ȘI: Esca și Escu, toate episoadele exclusiv online. VIDEO

Inclusiv premierul Mihai Tudose a spus că decizia primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată.

El a explicat că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste.

"Nu cred că este cea mai inspirată decizie. Spuneţi-mi dumneavoastră, în primul rând, pe unde ajungem acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred că îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult, se şi interpretează, că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine...", a spus premierul, joi.

Primarul Gabriela Firea a explicat, miercuri, decizia de a organiza un târg de sărbători în Piaţa Victoriei, locul tradiţional de întâlnire a celor care protestează faţă de legile justiţiei şi cer demisia Guvernului, afirmând că ”accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, şi nu pe cele care ne dezbină”.

Firea a respins acuzaţiile potrivit cărora ar încerca să blocheze manifestaţiile şi, făcând apel la spiritul Crăciunului, a îndeamnat la bucurie în ”luna darurilor, prieteniei, bunăvoinţei, solidarităţii şi altruismului”.

Primăria Capitalei a anunţat, joi, că Târgul de Sărbători - Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă din Piaţa Victoriei va fi deschis în perioada 5 - 17 decembrie, în Piaţa Victoriei.

Imediat după apariţia informaţiei privind organizarea unui târg în Piaţa Victoriei, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" a apărut mesajul "NU plecăm din Piaţa Victoriei!".


VIDEO PROTVPLUS.RO