Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scăldați în otravă – o anchetă marca România, te iubesc!, duminică, la PRO TV

Gunoaie prost depozitate ajung otrăvuri în pământ, iar autoritățile sunt... tolerante. Scăldați în otravă – un reportaj semnat de Ramona Țintea - Inspectorul PRO și Cosmin Savu – România, te iubesc!, duminică, de la 18:00, la PRO TV.

În România se află cele mai multe gropi de gunoi din Uniunea Europeană, iar asta ne-a adus și două procese de infringement la nivel European. Avem și zone care pe hârtie apar curate, dar care sunt adevărate bombe ecologice. Inamicul sănătății este în aer și apă, iar analizele în zonele de risc dau rezultate îngrijorătoare. Comunități întregi trăiesc în pericol, iar decidenții sunt depășiți de situație.

„Este revoltător când vezi că autoritățile au cheltuit milioane de euro din bani europeni și n-au rezolvat problemele de mediu. Cei care locuiesc lângă gropile de gunoi respiră aer toxic, iar apa nu e bună de băut. Totul se răsfrânge asupra sănătății. Rolul meu, ca jurnalist, este să prezint fapte și consecințe. Iar fiecare dintre noi trage propriile concluzii. Însă ceea ce ne unește, e dorința unei vieți mai bune”, a spus Ramona Țintea, Inspectorul PRO.

„Atunci când funcționarii statului nu-și fac treaba, tot noi plătim. Cu sănătatea, cu alți bani pentru rezolvarea problemelor de mediu, cu amenzi la Uniunea Europeană pentru că cei care trebuiau să controleze depozitele de deșeuri și-au bătut joc de viitorul copiilor noștri”, a spus Cosmin Savu, România, te iubesc!.

Cum au răspuns autoritățile, vedem duminică, de la 18:00. Ancheta Scăldați în otravă, din cadrul emisiunii România, te iubesc!, poate fi urmărită și pe VOYO.

Citește și
RTI
„România, te iubesc!”. Emisiunea integrală din 3 aprilie 2022

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult