Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sala mare a TNB va purta numele lui Ion Caramitru. „Vom juca seară de seară în sala ce-ţi poartă numele”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Începând de joi, sala mare a Teatrului Naţional Bucureşti poartă numele marelui actor Ion Caramitru, care s-a stins din viaţă la începutul acestei luni.

A fost o ceremonie scurtă, restrânsă, dar emoţionantă. Cu vocea frântă şi lacrimi în ochi, directorul artistic al Teatrului Naţional le-a spus celor prezenţi de ce Ion Caramitru nu trebuie uitat.

A fost o ceremonie scurtă, de 15 minute, dar care a încununat o viață dedicată scenei și filmului. Nu a participat lume multă. Au fost doar câteva zeci de admiratori ai actorului. Au ţinut să fie acolo alături de familie.

Mircea Rusu, director artistic TNB: "Teatrul se numeşte Caragiale, iar sala mare se va numi Caramitru. Ambii au seva unei ramuri a românismului, plină de talent, de ambiţie, ştiinţă de carte, sensibilitate artistică. Şi toate aceste calităţi se aflau în persoana lui Pino. Pino, noi vom juca sară de seară, în sala ce-ţi poartă numele, incepand de astăzi. Promitem să nu-ţi facem numele de ruşine, nume care ţi l-ai clădit cu mult har şi trudă. Drum bun Pino!"

Directorul artistic al teatrului naţional, Mircea Rusu, şi-a asumat rolul de gazdă şi a făcut-o cu multă emoţie şi sensibilitate. La ceremonie au fost prezenţi şi membri ai Guvernului.

Citește și
caramitru
Teatrul românesc, în suferință, după dispariția unui simbol: Ion Caramitru

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: „Acest nume este legat şi de capacitatea extraordinară de a aduce oamenii împreună, de a crea idealuri, de a genera amintiri."

Florin Cîțu, premierul României: „Orice şi oricât aş spune eu nu aş reuşi să ilustrez ce a însemnat Ion Caramitru pentru noi românii. De acum, piesele jucate în această sală a Teatrului Național vor avea o însemnătate aparte şi, astfel, moştenirea lăsată de domnia sa nu se va pierde niciodată”

Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie 2021, la vârsta de 79 de ani. Cauza morţii nu a fost comunicată oficial nici până acum.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult