Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii care călătoresc în Europa pot folosi cardul european de sănătate și pentru minori, spre deosebire de cardul național

Românii care vor să călătorească în țări din Uniunea Europeană și vor acces la serviciile medicale cât timp sunt în străinătate pot cere cardul european de sănătate de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Și copiii pot beneficia de cardul european de sănătate, spre deosebire de cardul național de sănătate, potrivit avocatnet.

Ce servicii oferă cardul european de sănătate

Cardul este gratuit și oferă acces la servicii medicale de stat pe perioada unei șederi temporare în oricare dintre cele 27 de state membre ale UE, dar și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, conform Comisiei Europene.

Serviciile oferite au aceleași condiții și tarife precum în cazul celor asigurați în țara respectivă, iar în unele țări acestea sunt gratuite.

Prestațiile includ servicii legate de boli cronice sau existente, dar și de sarcină și naștere.

Citește și
pensionari
CNAS: Ajutorul financiar acordat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a preţului medicamentelor
Ce nu acoperă cardul european de sănătate pe teritoriul UE

Cardul nu acoperă însă serviciile private sau costurile generate de o călătorie desfășurată cu scopul de a obține tratament medical în țara de destinație.

Totodată, nu garantează servicii gratuite, iar gratuitatea serviciilor poate fi diferită în țara de origine față de țara de destinație.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult