Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România trece prin două zile de foc, cu temperaturi extreme de până la 42 de grade. Au fost emise Coduri roșii de caniculă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pregătiți-vă pentru două zile cu temperaturi extreme, cele mai călduroase de până acum din această vară. Este avertismentul meteorologilor, care au emis primele Coduri roșii de caniculă de anul acesta.

Valul de căldură se intensifică de marți, mai ales în jumătatea de sud a țării, unde sunt anunțate 42 de grade la umbră. Episodul de arșiță va fi înlocuit apoi de vijelii.

Cel mai probabil, ne vom confrunta cu cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată la noi, în luna lui cuptor. Acum 72 de ani, dar în august, nu iulie, la Brăila s-au înregistrat peste 44 de grade Celsius.

Acum, meteorologii anunță temperaturi de 42 de grade în Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și București, marcate pe hartă cu roșu. Potrivit ANM, avertizarea de cod roșu se emite atunci când vorbim de fenomene meteo de intensitate foarte mare și cu efecte dezastruoase.

Cald va fi și în restul țării. În 18 județe va fi Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic extrem. Pe aici așteptăm temperaturi de 37-39 de grade. Nici pe timpul nopților nu scăpăm de căldură, următoarele două nopți sunt catalogate ca fiind tropicale, pentru că temperatura va rămâne în zonele de Cod roșu la 20, 24 de grade.

Citește și
canicula
ANM a anunțat care vor fi cele mai călduroase zile din această vară. Va fi cod roșu de caniculă

Miercuri, Codul roșu se va muta mai către estul țării, și va afecta, în plus, județele Ialomița, Brăila, Galați și parțial Constanța.

Aerul acesta fierbinte va fi înlocuit treptat de unul mult mai rece, mai întâi în nord și vest, apoi și prin centrul țării. Așa că, spre final de săptămână, nu vom mai avea nicăieri temperaturi mai mari de 29 de grade. Din păcate, aerul rece aduce și episoade de vijelii însoțite de grindină și cantități mari de apă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult