Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România nu a trecut, de fapt, de primul val de COVID-19. De ce s-au înmulţit îmbolnăvirile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numărul de noi îmbolnăviri cu COVID-19 se menține ridicat la noi în țară. Este a patra zi la rând de când numărul cazurilor confirmate de Covid 19 depășește 300. Astăzi au fost anunțat 330 şi 16 decese.

Dacă se mențin aceste valori, poate fi prelungită starea de alertă, spune, premieru Ludovic Orban, care confirmă că nu putem vorbi de valul 2 când primul val nu a trecut.

Noile cazuri au umplut spitalele. Institutul marius Nasta din Bucuresti, de exemplu, nu mai are locuri pentru pacientii confirmati cu COVID 19.

Aflat în vizită la Suceava, premierul spune că primul val de îmbolnăviri nu s-a Încheiat, pentru ca avem încă transmitere comunitara.

Iar expertii spun ca se înmulţesc îmbolnăvirile pentru ca oamenii ies din casa la fel de mult ca înaintea pandemiei. Și automat se expun pericolului de a se infecta. Epidemiologii calculeaza deplasarea oamenilor cu ajutorul indicelui RT. Conf. univ dr Emilian Popovici, Vicepreședintele Societății Române de epidemiologie: “Dacă avem un RT mai mare de 1 în următoarele 7-14 zile se va inregista o creștere a numărului de infectări. Toate țările din zona, cu excepția Ungariei sunt la un RT de 1!”

Citește și
Actiuni de verificare a respectarii masurilor impuse prin Ordonantele Militare privind circulatia persoanelor in timpul starii de urgenta si aplicarea masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19
Arafat: Dacă cifrele nu scad, "foarte probabil" se va prelungi starea de alertă

Așadar, dacă ieșim mai mult din casă, epidemiologii spun că trebuie să purtăm și masca, mai ales dacă ne aflăm în aer liber, în apropierea altor persoane. Purtăm masca și atunci când vorbim în aer liber cu altă persoană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult