Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Revoltă în Nucșoara, după ce s-a anunțat că vor fi 2 centre pentru suspecții de coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

Revoltă în Nucșoara, județul Argeș, după ce Prefectura a decis ca ambele centre pentru izolarea suspecților de coronavirus din acest județ să fie în această comună.

Oamenii s-au strâns în apropierea taberei în curs de amenajare pentru carantină și au amenințat că nu vor pleca de acolo, până când autoritățile nu vor renunța la acest plan. Primarul comunei susține și el că nu a fost consultat și că, oricum, cele două spații sunt improprii unei asemenea activități.

Oamenii din Nucșoara au luat foc când au aflat că două centre de carantină, în cazul unei epidemii de coronavirus, vor fi lângă gospodăriile lor.

Bătrân: „N-are voie aicea, tată, bă! Ne îmbolnăvește copiii noștri!"

Oamenii recunosc că nu știu nimic despre coronavirus, dar imaginea bucureștenilor care au golit magazinele i-a înspăimântat.

Citește și
Raed Arafat
Arafat, despre lipsa măștilor medicale: Unii le-au ascuns, ca să le vândă la suprapreț

Localnic: „Noi nu suntem de acord, că automat, cine vrea așa ceva ?! Până la urmă sunt oameni, unde să-i bagi ? Colo nu, colo nu. Dacă e boala asta și e nasol, s-o întinde ?! O fi adevărat ?! Cum să fii de acord să-ți aducă boală aici, aproape ?!"

Localnic: „Nu suntem de acord să ne aducă potențialii bolnavi aici, la noi. Avem copii mici. Cum să ne aducă în centrul nostru oameni bolnavi? Nu suntem de acord!"

Localnică: „Nu vrem ca și satul nostru să fie ce e în afară, deci nu vrem așa ceva!"

Primarul comunei, abia întors de la o discuție cu prefectul județului, spune că nici nu sunt condiții în zonă pentru izolarea celor bolnavi.

Ion Cojocaru, primar Nucșoara: „Decizia s-a luat fără ca eu să știu ceva. L-am întrebat telefonic, luni, dacă dumnealui, personal, cunoaște locația și mi-a spus că nu.”

Reporter: „Ce au de gând să facă oamenii, dacă totuși or să-i aducă aici?” Primar: „Reacția o vedeți, a oamenilor. E clar că nu e nimeni de acord. Eu sunt în asentimentul lor. Locația în sine nu presupune nici măcar igienizare. Nu au apă la momentul ăsta, nu au lemne, nu au personal." Ion Berevoianu, viceprimar Nucșoara: „Le e frică de venirea virusului aici, în Nucșoara. Aici sunt foarte mulți bătrâni care sunt predispuși contaminării virusului mai iute."

Sătenii sunt deciși să închidă drumul dacă nu sunt ascultați.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult