Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rețea de traficanți de migranți, oprită de DIICOT. Transfugii plăteau și 5.000 € pentru a ajunge în Italia sau Germania

Your browser doesn't support HTML5 video.

O rețea de traficanți de migranți din Bangladesh, Siria, Pakistan și alte țări din Asia centrală și de est a fost destructurată de DIICOT, în colaborare cu Parchetul din Republica Moldova.

Transfugii care voiau să ajungă în final în Italia sau Germania plăteau între 3.000 și 5.000 de euro fiecare, pentru transportul ilegal. Vorbim despre o structură bine organizată, cu șefi, subalterni, călăuze, șoferi - care funcționa din 2022. Din ea făceau parte români, cetățeni din Republica Moldova și persoane cu dublă cetățenie.

Peste o sută de migranți au fost transportate ilegal pe o rută ce includea cel puțin nouă țări.

Oamenii erau duși cu mașini modificate în Italia, Franța sau Germania pe trasee care includeau Grecia – Bulgaria – România – Ungaria - Austria, sau Grecia – Bulgaria – Serbia sau Croația – Ungaria – Austria. Drumul putea să dureze și câteva luni de zile.

Procurorii DIICOT Galați au făcut percheziții la 11 adrese din Dâmbovița și Ilfov și au găsit probe care incriminează deocamdată 11 persoane.

Citește și
timis
Cei trei afgani care au atacat doi polițiști în timp ce încercau să ascundă mai mulți migranți într-un TIR au fost arestați

În Republica Moldova au fost, de asemenea, făcute percheziții și au fost reținuți 4 suspecți. Toți sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult