Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția unui preot din Brașov când a fost prins excavând un deal de jur-împrejur fără autorizație. GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un preot din Brașov s-a ales cu plângere penală la Parchet după ce a săpat cu excavatoarele un deal fara a avea autorizație de construcție.

Deşi e vorba de lucrări de mare anvergură, preotul susţine că doar își amenajează grădina și că a folosit utilajele ca să scape de buruieni. Pentru că e vorba de o zonă istorică, vecinii s-au alarmat, iar autorităţile au sesizat procurorii.

În imaginile filmate de localnici se văd excavatoare care sapă dealul de jur-împrejur și mută de tone de pământ. Grămezi întregi de pietriş și zgură au fost descărcate pe terenul aflat în vecinătatea cimitirului din cartierul istoric Şchei. Părintele paroh spune că îşi va construi aici o casă, iar acum face curățenie de primăvara.

"-Pentru grădina nu am nevoie de nimic. Eu fac o grădină, amenajez o grădină. -Și de ce a fost nevoie să săpați dealul? -Să scot troscotul japonez. Era troscot, era plin aicea, am filmări!"

Deşi nu a vrut să apară în imagini, preotul ne-a explicat pe îndelete că duce o luptă de sisif cu o plantă invazivă - troscotul japonez - care ocupase o mare parte din deal. Numai că lucrările de mare anvergură, au atras atenţia vecinilor, iar câţiva dintre ei au filmat și au postat imaginile pe rețelele sociale.

Localnic: „Vin bascule de-alea mari de 20 de tone și cară de acolo, prima dată a scos pământul după aia adus pietriş.”

Poliţiştii locali au mers în control și au constatat că săpăturile sunt ilegale.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov: “Acolo s-au executat lucrări de terasare fără autorizație. Colegii de la poliţia locală, având în vedere că e vorba de o zonă istorică, au depus plângere penală împotriva acelor lucrări.”

Localnică: „Eu am crezut că totul e legal, nu bănuiam că ar fi fără autorizare. Am crezut că se lărgește cimitirul.”

Localnic: „Amenajează grădina, o face frumoasă! (Omul rade) pentru cine o face frumoasă? Pentru morţi? Pentru domnia sa! Curăță gradina de o plantă invazivă... (Omul rade)!”

Pe terenul cu pricina există, încă din 2008, un plan urbanistic ce vizează construirea unui ansamblu de vile. Poliţiştii locali au constatat că lucrările actuale se fac chiar pe acel amplasament și nu exclud posibilitatea că proprietarul să dorească să pună în practică acel plan. Pentru asta, are nevoie însă de autorizație.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult