Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primarul în funcţie al Timişoarei, Nicolae Robu, trimis în judecată în dosarul vânzărilor ilegale de locuinţe

Primarul în funcţie al Timişoarei, Nicolae Robu, fostul edil Gheorghe Ciuhandu şi alţi foşti funcţionari, au fost trimişi în judecată în dosarul vânzărilor ilegale de locuinţe pe Legea 112/1995.

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat, joi, după două amânâri asupra contestaţiei depuse de inculpaţii din dosarul retrocedărilor de la Primăria Timişoara, în procedura camerei preliminare după ce Tribunalul Timiş a respins excepţiile invocate de apărare.

Astfel, Nicolae Robu, care a pierdut alegerile din 27 septembrie, dar şi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, au fost trimişi în judecată.

Nicolae Robu, acuzat de abuz în serviciu

 

În decembrie 2019, DNA a finalizat dosarul într-unul dintre cele mai controversate scandaluri de corupţie de la Timişoara: vânzarea de case naţionalizate la preţuri derizorii.

Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu, actualul şi fostul primar al Timisioarei, vor fi judecaţi pentru abuz în serviciu. Sunt doar 2 din cei 9 inculpaţi trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că împreună cu funcţionari de rang ai municipalităţii - viceprimar, secretar general sau jurişti - ar fi vândut ilegal case naţionalizate la preţuri derizorii unor chiriaşi sau pretinşi chiriaşi. Gaura în buget se ridică la câteva milioane de euro.

Știre în curs de actualizare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult