Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presupus terorist, un irakian de 20 de ani, expulzat din Germania. Pregătea un atentat la un târg de Crăciun

Un irakian de 20 de ani a fost expulzat din Germania, pentru că autoritățile bănuiau că plănuia un atentat terorist la un târg de Crăciun.

Bărbatului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, i-a fost interzisă definitiv intrarea pe teritoriul Germaniei, a informat sâmbătă Ministerul de Interne al landului Saxonia-Anhalt, relatează dpa și Agerpres. Autorităţile nu au dezvăluit nici momentul în care suspectul a fost expulzat către Irak.

El a fost arestat în Helmstedt, în landul vecin Saxonia Inferioară, pe 21 noiembrie, pe baza unei informaţii primite de poliţie, potrivit căreia bărbatul plănuia să comită un atac la un târg de Crăciun.

Individul a locuit în Saxonia-Anhalt şi a lucrat în Saxonia Inferioară.

În 2016, un atentat terorist comis cu un camion capcană care a intrat în mulţime la un târg de Crăciun din centrul Berlinului s-a soldat cu 12 morţi şi 56 de răniţi. Atacatorul, un tunisian care solicitase azil fără succes, a fost împuşcat mortal de poliţia italiană, lângă Milano, câteva zile mai târziu.

Citește și
politie germania
Un băiat de 15 ani, arestat în Germania. Este suspectat că plănuia și pregătea un atentat la un târg de Crăciun și o sinagogă

După acest atac, securitatea a fost întărită la târgurile de Crăciun, organizate pe întreg teritoriul Germaniei în această perioadă a anului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult