Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Preparate tradiționale din Bucovina, Moldova și Ardeal au fost pregătite special pentru festivalul de mâncare din Cluj

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sarmalele în varză roșie, berea tradițională și plăcintele ”poale-n brâu” de Bucovina, au fost doar câteva dintre preparatele pe care studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca le-au pregătit.

Pentru participarea la festival, studenții din anul IV al Universității au mers în zonele de unde provin și au strâns cele mai bune rețete locale. Au fost nevoiți să creeze și o poveste de marketing, care să susțină fiecare produs.

Gheorghe Mariș – student: ”Am pregătit niște plăcinte moțești. La Mărișel la noi li se spune scrob. Sunt pregătite cu brânză de burduf de casă. Sunt făcute pe vatră, pe plită. M-a ajutat mult bunica și mama în special”.

Sarmalele în varză roșie au fost una dintre principalele atracții ale festivalului.

Fiecare produs pregătit și expus a respectat îndeaproape rețeta originală din zona Bucovinei, Moldovei sau Ardealului.

Mădălina Ungurean – studentă: ”Este o bere tradițională din zona Bucovinei. Este o bere care se face din moși strămoși. Rețeta am procurat-o de la bunica și de la străbunica și în mod normal se face la hram. Și de Crăciun și de sărbătorile mari”.

Iulia Moldovan – studentă: ”Am pregătit o pătură cu brânză. Pătura cu brânză se face în straturi. Brânză, slănină, mămăligă și se repetă procesul până obținem farfuria completă”.

Avram Fițiu, coordonator eveniment: ”Orice sat în România are cel puțin 100 de rețete tradiționale față de un sat franțuzesc care nu are nici măcar 10. Ei sunt campioni europeni cu peste 500 de produse la nivel european, iar noi avem abia 7”.

Festivalului Produsului Tradițional românesc a ajuns la ediția a 16-a, iar studenții au fost jurizați de profesori și de specialiști în gastronomie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult