Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Portretele victimelor decedate la Colectiv, expuse în holul Senatului. Anca Dragu: „Această tragedie nu și-a găsit dreptatea”

Portretele victimelor din Colectiv, cele 64 de persoane care au murit în teribilul incendiu de acum șase ani, au fost expuse pe holul Senatului. Președintele instituției, Anca Dragu, a arătat imaginile pe Facebook.

Portretele au fost așezate în holul mare al instituției, iar Președintele Anca Dragu a relizat un video pe care l-a publicat pe contul ei de Facebook, alături de o explicație.

Colectiv a fost o tragedie care a lăsat urme adânci în societatea românească. Am decis să expun portretele celor 65 de victime la Senat pentru a omagia memoria lor și pentru a aduce în lumina publică faptul că această tragedie nu și-a găsit dreptatea nici după 6 ani. Parlamentari, personal tehnic sau vizitatori vor putea vedea portretele celor răpuși de un sistem îngenuncheat de corupție. Mulțumesc Geeks For Democracy pentru colaborare” a scris Anca Dragu.

Sâmbătă s-au împlinit 6 ani de la tragedia din Colectiv, care a îndoliat o țară întreagă. 64 persoane și-au pierdut viața după acel incendiu.

În noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a cuprins Clubul Colectiv, în timpul unui concert susținut de trupa Goodbye to Gravity.

Citește și
Colectiv incendiu
Mărturiile unui medic care a resuscitat tineri pe caldarâm în noaptea incendiului din Colectiv

A fost cel mai grav accident de după Revoluție, cu cele mai multe victime și cei mai mulți răniți, peste 180.

După 6 ani, în sănătate nu s-a schimbat mare lucru, iar pandemia scoate la lumină precaritatea sistemului.

De asemenea, justiția nu a reușit nici până acum să dea o sentință finală în acest proces.

În 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - la câte 11 ani şi 8 luni închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult