Portretele victimelor decedate la Colectiv, expuse în holul Senatului. Anca Dragu: „Această tragedie nu și-a găsit dreptatea”
Portretele victimelor din Colectiv, cele 64 de persoane care au murit în teribilul incendiu de acum șase ani, au fost expuse pe holul Senatului. Președintele instituției, Anca Dragu, a arătat imaginile pe Facebook.
Portretele au fost așezate în holul mare al instituției, iar Președintele Anca Dragu a relizat un video pe care l-a publicat pe contul ei de Facebook, alături de o explicație.
„Colectiv a fost o tragedie care a lăsat urme adânci în societatea românească.
Am decis să expun portretele celor 65 de victime la Senat pentru a omagia memoria lor și pentru a aduce în lumina publică faptul că această tragedie nu și-a găsit dreptatea nici după 6 ani.
Parlamentari, personal tehnic sau vizitatori vor putea vedea portretele celor răpuși de un sistem îngenuncheat de corupție.
Mulțumesc Geeks For Democracy pentru colaborare” a scris Anca Dragu.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Sâmbătă s-au împlinit 6 ani de la tragedia din Colectiv, care a îndoliat o țară întreagă. 64 persoane și-au pierdut viața după acel incendiu.
În noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu devastator a cuprins Clubul Colectiv, în timpul unui concert susținut de trupa Goodbye to Gravity.
A fost cel mai grav accident de după Revoluție, cu cele mai multe victime și cei mai mulți răniți, peste 180.
După 6 ani, în sănătate nu s-a schimbat mare lucru, iar pandemia scoate la lumină precaritatea sistemului.
De asemenea, justiția nu a reușit nici până acum să dea o sentință finală în acest proces.
În 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - la câte 11 ani şi 8 luni închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.