Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiști bătuți în timpul unui scandal uriaș, într-un bar din Harghita. Ce a urmat

Doi tineri din oraşul Bălan au fost arestaţi, duminică, după ce sâmbătă seara au provocat un scandal într-un bar şi au lovit cu pumnii şi picioarele poliţiştii chemaţi să aplaneze conflictul, a informat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, sâmbătă seara, Poliţia Oraşului Bălan a fost sesizată de administratorul unui bar din localitate că doi tineri aflaţi în stare de ebrietate distrug bunuri din local şi se comportă agresiv faţă de alte persoane.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică, formată din doi poliţişti, aceştia constatând că este vorba de doi fraţi din localitate, de 21 ani, respectiv 24 ani, pe care i-au somat să înceteze distrugerile şi agresiunile.

Cei doi nu s-au conformat solicitărilor poliţiştilor şi au devenit agresivi inclusiv faţă de oamenii legii, pe care i-au lovit cu pumnii şi picioarele, motiv pentru care agenţii au încercat încătuşarea lor.

"În aceste condiţii, agenţii au procedat la încătuşarea unuia dintre agresori, respectiv cel de 24 de ani, însă, înainte de finalizarea acestei măsuri poliţieneşti, în incinta localului a intrat tatăl celor doi tineri, care i-a scos mai întâi pe terasă şi, în cele din urmă, i-a condus la domiciliu", a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Dată fiind amploarea şi gravitatea situaţiei, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita care, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, care a efectuat verificări, cercetări şi investigaţii, în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.

În baza celor constatate, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor doi pentru săvârşirea infracţiunilor de "ultraj", "distrugere" şi "lovire sau alte violenţe", tinerii fiind reţinuţi pentru 24 ore, după care, duminică, magistraţii Judecătoriei Miercurea Ciuc au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

"Poliţiştii continuă cercetările, la dispoziţia procurorului, în vederea lămuririi tuturor aspectelor în cauză şi atrag atenţia asupra faptului că respectarea legalităţii este obligatorie de către toţi cetăţenii şi nici respectarea normelor de convieţuire socială nu este opţională", a mai arătat IPJ Harghita. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult