Polițiști bătuți în timpul unui scandal uriaș, într-un bar din Harghita. Ce a urmat


Ultimul update: Duminica 03 Martie 2019 21:44
Data publicarii: Duminica 03 Martie 2019 21:40
Categorie: Stiri actuale
politie

Doi tineri din oraşul Bălan au fost arestaţi, duminică, după ce sâmbătă seara au provocat un scandal într-un bar şi au lovit cu pumnii şi picioarele poliţiştii chemaţi să aplaneze conflictul, a informat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, sâmbătă seara, Poliţia Oraşului Bălan a fost sesizată de administratorul unui bar din localitate că doi tineri aflaţi în stare de ebrietate distrug bunuri din local şi se comportă agresiv faţă de alte persoane.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică, formată din doi poliţişti, aceştia constatând că este vorba de doi fraţi din localitate, de 21 ani, respectiv 24 ani, pe care i-au somat să înceteze distrugerile şi agresiunile.

Cei doi nu s-au conformat solicitărilor poliţiştilor şi au devenit agresivi inclusiv faţă de oamenii legii, pe care i-au lovit cu pumnii şi picioarele, motiv pentru care agenţii au încercat încătuşarea lor.

"În aceste condiţii, agenţii au procedat la încătuşarea unuia dintre agresori, respectiv cel de 24 de ani, însă, înainte de finalizarea acestei măsuri poliţieneşti, în incinta localului a intrat tatăl celor doi tineri, care i-a scos mai întâi pe terasă şi, în cele din urmă, i-a condus la domiciliu", a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Dată fiind amploarea şi gravitatea situaţiei, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita care, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, care a efectuat verificări, cercetări şi investigaţii, în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului.

În baza celor constatate, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor doi pentru săvârşirea infracţiunilor de "ultraj", "distrugere" şi "lovire sau alte violenţe", tinerii fiind reţinuţi pentru 24 ore, după care, duminică, magistraţii Judecătoriei Miercurea Ciuc au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

"Poliţiştii continuă cercetările, la dispoziţia procurorului, în vederea lămuririi tuturor aspectelor în cauză şi atrag atenţia asupra faptului că respectarea legalităţii este obligatorie de către toţi cetăţenii şi nici respectarea normelor de convieţuire socială nu este opţională", a mai arătat IPJ Harghita. 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Tânăr aproape de comă, transportat pe brațe la ambulanța care n-a putut ajunge la el
Accident cu două mașini și un TIR, la Vatra Dornei. Patru persoane au ajuns la spital
Sistemul de semafoare inteligente din București intră în reparații. Cum vor fi afectați șoferii
A terminat Dreptul, dar și-a deschis o afacere cu înghețată. Ce sunt pufuleții înghețați
Au rămas fără vacanța de vis, după ce s-au certat cu patronii unei firme din Brașov
Pilotul unui avion, la un pas de tragedie în Mureș. „Am văzut că s-a învârtit roată în aer”
BIAS 2019. Participanții au așteptat zeci de minute să intre în noua aeronavă TAROM
Filmul apelurilor false la 112, care au pus pe jar polițiștii Capitalei
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Filmul apelurilor false la 112, care au pus pe jar polițiștii Capitalei
Polițiști premiați de Mihai Fifor, după ce au ajutat două bătrâne să treacă strada. FOTO
Cazul tinerei din București, care a pretins că e sechestrată. Pe cine a vrut să se răzbune
Fetiță de 3 ani, lovită de mașină într-o localitate din Sibiu. Starea copilei
Cristi Danileț: „Desemnarea Danei Gîrbovan este în urma unei proceduri netransparente”
Un avion de mici dimensiuni pilotat de un american a aterizat forţat pe un câmp din Mureş