Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protest după o nouă retrocedare controversată în sectorul 3. ”Vrem parcuri, nu betoane”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Retrocedările unor spații verzi ample din sectorul 3 i-au scos, duminică, în stradă pe oameni. Cu copiii de mână, ei au protestat în parcurile amenințate de construcții și au ajuns până la primăria de sector.

"Vrem parcuri, nu betoane", a fost mesajul părinţilor și al copiilor care au rămas, în urmă cu o lună, fără parcul „Constantin Brâncuși" din cartierul Titan.

În luna aprilile, copiii care obişnuiau să iasă la joacă în parcul Constantin Brâncuşi din cartierul Titan s-au trezit cu el devastat. Au rămas doar mormane de resturi şi mesajele disperate ale celor mici.

Fetiţă: "Nu aş vrea să văd bloc mare, cu geamuri pentru că ţin la parcul ăsta de când eram mică". Băieţel: "Nu vreau să mi se strice parcul IOR şi Titănel pentru că sunt aproape de casa noastră".

Părinţii care locuiesc în sectorul 3 sunt îngrijoraţi că spaţiile vezi dispar de sub ochii lor.

Citește și
protest Școala Populară
Protest la Baia Mare. Profesorii și elevii se tem că Școala Populară de Artă va fi închisă

Retrocedarea parcului Constantin Brâncuşi din cartierul Titan a fost picătura care a umplut paharul celor care locuiesc în zonă. Mai ales că a fost vorba de o retrocedare către acelaşi proprietar ca în cazul Parcului IOR din acelaşi cartier. Oamenii spun că au încercat să vorbească cu reprezentanţii primăriei, însă autorităţile nu au venit cu nicio soluţie.

Organizator: "Ne-au spus că o soluţie legală juridică ar fi exproprierea. Aceste promisiuni pe care dânşii ni le-au făcut trebuie să se transforme din vorbe în realitate".

Femeie: "Până la urmă, este vorba de a respira altceva decât betoane, praf şi mizerie".

Parcul Constantin Brâncuşi a fost retrocedat în urmă cu câţiva ani, însă abia în primăvara aceasta, primăria capitalei a decis că pe acel teren se poate construi un bloc de zece etaje.

Bărbat: "Ne dorim să ajungem să fim cu spaţiul verde şi cu aerul curat la nivelul recomandat de Uniunea Europeană".

Ulterior, după protestele locuitorilor, primarul general Gabriela Firea a interzis, cel puţin temporar, orice construcţie pe acel teren, iar primarul de sector a spus că va cauta soluţii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult