Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie din Neamț, imobilizată la pat, a murit în timpul unui incendiu. Vecinii nu au reușit să o salveze

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie de 66 de ani din judeţul Neamţ, imobilizată la pat, a murit în locuinţa cuprinsă de flăcări. Vecinii nu încercat să îi sară în ajutor însă incendiul s-a extins rapid din cauza vântului puternic şi nimeni nu s-a putut apropia.

Pompierii spun că jarul căzut din sobă ar fi provocat nenorocirea. Alarma a dat-o un vecin care spre miezul nopţii a văzut flăcări puternice ieşind de sub acoperişul casei femeii. A cerut ajutor, însă nu a putut să intre în casă după victimă, din cauza vântului care înteţea focul. Ion Ambrozie, vecin: “Am văzut flacără aici în colţul asta că eu dorm într-o bucătărie acolo. (Reporter: Aţi încercat să intraţi după ea?) Dar unde să intri că nu mai reuşeai. Era flacăra deja nu mai aveai cum”.

Vecinii au sunat la 112 şi au cerut ajutor. Se temeau că o să se aprindă şi casele lor. Anica Acatrinei: “Era trecut de 10 când a bubuit o dată. Când am ieşit afară era cuprins tot o flăcăraie”.

Trupul carbonizat al victimei avea să fie găsit în ruinele fumegânde ale locuinţei. Femeia care a murit fusese profesoară în sat. Dupa ce a ieşit la pensie, se îmbolnăvise şi acum era imobilizată la pat. Fiul ei muncește în străinătate. Focul de marți seara a ajuns și la casa lui, nou-construită, aflată lângă locuința părintească. Profira Vârlan: "Casa o ars și o ars şi casa tânără. Are o casă nouă acolo a băiatului o ars şi aceea. De la 11 şi până la 1 s-a terminat. Au venit pompierii, dar ea cum să iasă? S-au necăjit oamenii să se bage, dar era pala mare şi nu au putut să se bage".

Fiul femeii decedate se va intoarce acum acasă, ca să își îngroape mama și să își repare casa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult