Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat muşcat de o viperă a mers la spitalul din Deva cu șarpele în borcan

Un bărbat de 47 de ani, din Deva, angajat al serviciului care se ocupă de telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii, a fost muşcat de un şarpe despre care se presupune că ar fi o viperă.

Victima a fost internată, în stare stabilă, la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, transmite Agerpres.

Bărbatul a venit cu reptila vie, într-un borcan, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului din Deva. Medicii i-au administrat ser antiviperin şi apoi l-au internat, pentru supraveghere, la secţia de boli infecţioase din cadrul unităţii medicale.

„Pacientul s-a prezentat miercuri, în jurul orei 13,00, la UPU Deva. El prezenta la un deget al mâinii stângi o marcă de muşcătură de viperă. Medicul de gardă i-a administrat tratamentul cu ser antiviperin. În prezent, bărbatul este stabil", a declarat joi managerul SJU Deva, Daniela Roşca.

SJU Deva deţine un stoc acoperitor de ser antiviperin. Tratamentul în acest caz este foarte scump, o singură doză de ser antiviperin costând 11.685 de lei, iar banii trebuie plătiţi din fondurile spitalului, a precizat managerul unităţii medicale.

Citește și
sarpe muscat
Un bărbat muşcat de un şarpe s-a răzbunat. A sfâșiat cu dinții reptila

Dealul Cetăţii Deva este declarat rezervaţie naturală, aici fiind cunoscută prezenţa viperei cu corn. Biologii spun că viperele nu atacă omul atât timp cât nu sunt deranjate, ele având un comportament defensiv.

Turiştii care urcă în Cetatea Deva sunt avertizaţi, prin panouri montate pe ziduri, referitor la prezenţa viperelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult