Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Educației: ”Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că rata mare de infectări cu Covid-19 care s-a înregistrat în ultima perioadă în România nu are nicio legătură cu deschiderea școlilor.

”În primele zile de la deschiderea școlii nu putem vorbi de infectări generate de școală. Nu există niciun fel de legătură.” - a declarat ministrul.

Cîmpeanu le-a explicat jurnaliștilor că ”infectările sunt rezultate în urma altor activități, nu în școală”.

”În primul rând, cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de școală. Știți foarte bine că există o perioadă de incubație. Sunt generate, infectările sunt rezultate în urma altor activități, nu în școală. Peste 2 săptămâni vom putea să avem și o concluzie relevantă cu privire la influența mobilității generată de deschiderea școlilor cu prezență fizică asupra ratei de infectare.” - a mai spus ministrul Educației.

Bucureștiul a trecut, vineri, de pragul de 2, în ceea ce privește incidența cazurilor de infectări cu Covid-19 la mia de locuitori.

Citește și
Școala a început cu mari emoții, în al doilea an de pandemie. ”Mi-am uitat masca acasă”
Școală în pandemie. În Craiova, părinții au fost nevoiți să arate certificate de vaccinare

În 16 septembrie 2021, potrivit Agerpres, cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate în Bucureşti - 604 şi în judeţele Timiş - 260, Ilfov - 246, Constanţa - 212, Dolj - 202, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai puţine cazuri s-au înregistrat în judeţele Covasna - 13 şi Tulcea - 16, Ialomiţa - 22.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult