Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu de proporții lângă Pădurea Băneasa. Oamenii din zonă au sărit să ajute pompierii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vântul puternic și temperaturile înalte au alimentat un amplu incendiu de vegetație în apropierea pădurii Băneasa din București. Peste 30 de hectare s-au făcut scrum și doi oameni surprinși de flăcări au ajuns la spital cu arsuri pe mâini.

Localnicii spun că, cel mai probabil, o scânteie a aprins miriștea, pentru că au văzut doi muncitori sudând lângă iarba uscată.

Miriștea de lângă pădurea Băneasa s-a aprins la amiază, când doi muncitori au fost văzuți de martori sudând o barieră de fier, la marginea unui teren. Flăcările au cuprins și fațada unei case.

Martor: „Când am văzut că a izbucnit, imediat am sunat la 112, cinci minute au ajuns flăcările la casă, am fugit am dat drumul la câini, cât am putut, flăcările deja aveau zece metri și s-a extins cu repeziciune, în câteva minute, tot câmpul.”

Bărbat: „Am văzut doi oameni care sudau, dar nu pot să vă spun dacă din cauza lor sau cine știe, e și foarte uscat, foarte cald, și o țigare putea să....”

Citește și
incendiu cosmopolis
Incendiu puternic în complexul rezidențial Cosmopolis, din Ilfov. Mai multe mașini s-au făcut scrum

În numai o oră, incendiul s-a extins pe o suprafață de 30 de hectare, iar flăcările au ajuns la marginea pădurii. Primul echipaj de pompieri a sosit încercând să lichideze acest focar, coloana de fum se vedea deja de la kilometri distanță, iar mirosul era înnecăcios.”

În total, la locul dezastrului, pompierii au ajuns cu 15 autospeciale. La intervenție au participat și proprietarii caselor din zonă: „Acum am venit să ajutăm să vedem despre ce e vorba, cu extinctoare, fiecare cu ce putem.”

Pompierii nu au avut de unde să alimenteze autospecialele, iar în sprijin au fost aduse mai multe cisterne cu apă de la firme private.

Doi dintre oamenii surprinși de incendiu au ajuns la spital.

Ana Covașniuc, purtătorul de cuvânt al ISUBIF: „Trei persoane au fost evaluate medical, două persoane cu arsuri la membrele superioare, acestea au fost transportate la spital. Și o persoană cu atac de panică.”

Pompierii nu exclud nici varianta ca incendiul să fi fost provocat de temperaturile extrem de înalte.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

  În prezent, 9 autospeciale sunt prezente la fața locului pentru a stinge flăcările de necontrolat, extinse la marginea pădurii.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din zona de nord a capitalei, în apropiere de str. Drumul Agatului. Suprafaţa totală afectată este de aprox. 30 hectare. Forţele acţionează pentru stingerea mai multor focare, respectiv pentru limitarea propagării incendiului. Au fost afectate faţada şi terasa unei locuinţe. Au fost alertate în mod progresiv 15 autospeciale de stingere, SMURD, descarcerare. Nu sunt victime”, au transmis pompierii.

Există pericol de propagare către zona forestieră. Au fost luate măsuri pentru realizarea dispozitivului de protecție, au mai transmis pompierii.

Rafalele de vânt influențează în mod continuu direcția de propagare a incendiului.

De asemenea, căile de acces pentru autospecialele de pompieri sunt limitate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult