Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Geoană, despre şansele lui Iohannis de a conduce NATO: „Sperăm la un succesor care poată să conducă organizaţia”

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană nu a dorit să comenteze şansele preşedintelui Klaus Iohannis de a deveni secretar general al NATO.

Mircea Geoană a fost întrebat sâmbătă, la Constanţa, ce şanse are Klaus Iohannis să devină secretar general al NATO.

“Nu comentez. E o chestiune pe care aliaţii o decid. Este dreptul lor exclusiv. E singura chestiune în care secretarul general sau eu nu avem niciun fel de rol şi nici nu dorim să comentăm un astfel de subiect. Este foarte important ca după un mandat de mare succes al lui Jens Stoltenberg, aliaţii să decidă prin consens şi sperăm cât mai rapid cu putinţă un succesor care să poată să conducă această organizaţie atât de importantă în anii care vin, care vor fi la fel de complecşi şi de provocatori”, a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO, argumentând că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.

Anunţul preşedintelui Iohannis vine la puţin timp după apariţia informaţiei potrivit căreia România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al Alianţei şi în contextul în care premierul olandez demisionar Mark Rutte beneficiază de o puternică susţinerea pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg la şefia NATO.

Citește și
Luminița Drăgușanu
Polițistă din Vaslui, în misiune de menținere a păcii în Congo. Din banii de diurnă le cumpără copiilor mâncare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult