Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul fotbalist Dănuț Lupu face primul pas spre libertate. Soarta îi va fi decisă tot de judecători

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fostul fotbalist Dănuț Lupu face primul pas spre libertate. După patru luni petrecute în spatele gratiilor, a primit undă verde chiar în penitenciarul în care a fost încarcerat după condamnarea definitivă din octombrie.

Soarta îi va fi decisă însă tot de judecători.

Dănuț Lupu a primit o veste bună de la comisia de eliberări din Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, acolo unde dosarului a fost analizat și a primit, iată, undă verde pentru a intra cu discuția dosarului său la eventual eliberare condiționată, câtă vreme, iată, el are de sfârșit acea condamnare definitivă primită la începutul lunii octombrie.

De șapte luni și 10 zile, după ce a fost găsit vinovat în două rânduri pentru conducere fără permis, el poate fi liberat condiționat dacă ispășește două treimi din pedeapsă.

Practic, legea vorbește despre o vocație, nu despre un drept categoric, așa încât soarta lui trebuie decisă tot de instanță de judecată, așa cum s-a întâmplat atunci când a fost condamnat și trimis în spatele gratiilor, el fiind practic încarcerat la câteva zile după decizia definitivă, odată ce s-a întors din străinătate, chiar pe Aeroportul Otopeni.

Citește și
Danut Lupu
„Ca om, i-a distrus cariera”. Instanța explică de ce merge Dănuț Lupu la închisoare după ce a încălcat legea

Așadar, dosarul lui Dănuț Lupu, fostul dinamovist, va trebui să ajungă la instanța de judecată, care va analiza fiecare condiție îndeplinită de deținutul Dănuț Lupu și va decide dacă acceptă sau nu această eliberare, înainte de a își fi spășit întreaga pedeapsă.

Sau, este posibil, și el trebuie să ia în calcul și această ipoteză, să fie amânat.

Așadar, rămâne de văzut care va fi, până la urmă, decizia judecătorilor și în ce măsură Dănuț Lupu își va recâștiga libertatea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult